Antena Meniu Search
x

Bucătăriile localnicilor, concurenţă pentru restaurantele clasice

Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 01:05

Vezi și

Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante, iar legea le încurajează să folosească legume şi produse din curte şi să promoveze reţetele tradiţionale.

Turiştii care vizitează un sat pot, de acum înainte, să se oprească în casa unui localnic pentru a-şi potoli foamea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În loc de restaurant se numeşte punct gastronomic local. Este un statut pe care îl poate obţine orice gospodărie suficient de curată pentru a trece testul Autorităţii Sanitar Veterinare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Răşină este primul braşovean care a cărui casă a intrat pe harta turismului ca punct gastonomic local. 

Florin Răşină, aplicant în program: În cazul nostru toată familia este implicată. Noi am lucrat în turism, soţia mea la fel şi am vrea să fim cât mai naturali şi cât mai naturali şi cât mai aproape de realitate cu produsele naturale.

Gospodarii care vor să pornească o astfel de afacere sunt încurajaţi să folosească ingrediente din propria curte. În bucătărie, însă, trebuie să respecte norme de retaurant. Să aibă părul acoperit şi un şort curat. De asemenea, bucătarul trebuie să-şi schimbe hainele în care a gătit atunci când serveşte mâncarea turistului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gazdele nu trebuie să aibă diplomă de bucătar si nici atestat pentru comercializarea produselor alimentare, ca în cazul restaurantelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Bucătăriile localnicilor, concurenţă pentru restaurantele clasice