Bucătăriile localnicilor, concurenţă pentru restaurantele clasice
Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante.
Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante, iar legea le încurajează să folosească legume şi produse din curte şi să promoveze reţetele tradiţionale.
Turiştii care vizitează un sat pot, de acum înainte, să se oprească în casa unui localnic pentru a-şi potoli foamea.
În loc de restaurant se numeşte punct gastronomic local. Este un statut pe care îl poate obţine orice gospodărie suficient de curată pentru a trece testul Autorităţii Sanitar Veterinare.
Florin Răşină este primul braşovean care a cărui casă a intrat pe harta turismului ca punct gastonomic local.
Florin Răşină, aplicant în program: În cazul nostru toată familia este implicată. Noi am lucrat în turism, soţia mea la fel şi am vrea să fim cât mai naturali şi cât mai naturali şi cât mai aproape de realitate cu produsele naturale.
Gospodarii care vor să pornească o astfel de afacere sunt încurajaţi să folosească ingrediente din propria curte. În bucătărie, însă, trebuie să respecte norme de retaurant. Să aibă părul acoperit şi un şort curat. De asemenea, bucătarul trebuie să-şi schimbe hainele în care a gătit atunci când serveşte mâncarea turistului.
Gazdele nu trebuie să aibă diplomă de bucătar si nici atestat pentru comercializarea produselor alimentare, ca în cazul restaurantelor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰