Antena Meniu Search
x

Bugetul pe 2017, adoptat vineri de Guvern. Proiectul va fi trimis către Parlament, tot astăzi

Guvernul va discuta, în şedinţa de vineri, proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, potrivit unui comunicat al Executivului. Tot astăzi, va putea fi depus la Parlament.

Guvernul va discuta, în şedinţa de vineri, proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, potrivit unui comunicat al Executivului. Tot astăzi, va putea fi depus la Parlament.

Printre actele normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei de vineri a Guvernului se numără şi un proiect de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017 - Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019.

Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se mai află un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi un proiect de OUG privind organizarea şi funcţionarea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, transmite Agerpres.

De asemenea, Guvernul ar mai putea analiza vineri un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituţiilor Uniunii Europene.

Pe acelaşi subiect

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Executivului vizează modificarea HG 595/2009 pentru aplicarea Legii 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare.

Pe agenda şedinţei de vineri a Guvernului se află şi un memorandum cu tema 'Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea generală a acţionarilor/Consiliul de administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat'.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu anunţa că şedinţa de guvern în care va fi adoptat bugetul pe acest an va avea loc vineri. La rândul său, ministrul Viorel Ştefan preciza că vineri seară proiectul de buget poate fi depus la Parlament.

Tot vineri, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni pentru a stabili calendarul adoptării proiectului legii bugetului pe anul 2017.

Potrivit unui anunţ al Camerei Deputaţilor, şedinţa Biroului permanent va avea loc vineri, începând cu ora 12,00, urmată de şedinţa Birourilor permanente reunite.

Surse parlamentare au precizat că Birourile permanente se vor reuni imediat după ce Guvernul va aproba proiectul bugetului şi îl va trimite către Parlament, pentru a repartiza proiectul de buget către comisii şi a stabili calendarul adoptării lui. Este posibil ca pe ordinea de zi să mai figureze şi scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Bugetul pe 2017, adoptat vineri de Guvern. Proiectul va fi trimis către Parlament, tot astăzi