Antena Meniu Search
x

Video Cadourile de Dragobete, mai scumpe cu 30% în acest an. Cât ajunge să coste un buchet de flori

Mâine este Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români. Florarii s-au aprovizionat deja cu zeci de soiuri de flori şi au început să pregătească primele buchete. Cei care doresc să ofere arnajamente speciale persoanelor dragi trebuie să ştie că în această perioadă a anului, preţurile au crescut cu până la 30%.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 23.02.2023, 07:43

Vezi și

În florării au început deja să se pregătească primele buchete de flori pentru Dragobete. 

Emi Boldea, designer florar: O să facem un buchet de flori fără verdeaţă pentru că am văzut că este foarte plăcut de către clienţii noştri. Matiola este venită din Italia, trandafirii sunt veniti din Olanda. Cred că junge undeva între 400- 450 de lei.

Există însă buchete pentru toate buzunarele. 

Emi Boldea, designer florar: Un buchet de lalele, sunt undeva la 20 si un pic de lalele iar preţul ar fi de 100- 100 si un pic de lei. Ne ajută foarte mult că avem serele noastre si sunt foarte multi producători la noi în ţară. Asta ajută ca pretul lalelelor să nu creasă la fel de mult ca preţul trandafirilor, care nu se produc la noi in România

Pe acelaşi subiect

80% dintre florile vândute la noi în ţară vin din import

Micile gesturi de apreciere pentru persoanele iubite ne costă cu aproximativ 30% mai mult în această perioadă a anului. Chiar şi aşa, comenzile sunt şi de zece ori mai mari.

Ana Grigore, reporter Observator: Dacă în mod normal, pentru un astfel de buchet de flori am scoate din buzunar aproximativ 200 de lei, în această perioadă a anului preţurile ajung la aproximativ 300 de lei.

Emi Boldea, designer florar: Cererea este mai mare, automat şi la bursă creşte preţul florilor. Câteodată ni se reproşează că preţul este mai mare în această perioadă însă să ştiţi că nu este vina noastră, este si din cauza clienţilor practic, pentru că ei cumpără mai mult flori în această perioadă.

80% dintre florile vândute la noi în ţară vin din import şi fac o concurenţă serioasă producătorilor locali. Direct de la producător o lalea costă trei lei. În pieţe şi în florării, preţurile sunt aproape duble.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri economice » Cadourile de Dragobete, mai scumpe cu 30% în acest an. Cât ajunge să coste un buchet de flori