Antena Meniu Search
x

Carburanții s-au ieftinit pentru a doua oară în acest an. Cât costă astăzi litrul de benzină și de motorină

Carburanţii s-au ieftinit pentru a doua oară anul acesta. Atât preţul afişat la benzină cât şi cel al motorinei a scăzut cu aproximativ 4 bani pe litru astăzi. Ieftinirea se adaugă aşadar la cea de săptămâna trecută, ceea ce mai atenuează din efectele creşterii accizei.

de Adrian Obreja

la 10.01.2024, 13:00

Vezi și

Astăzi, un  litru de benzină standard costă 6 lei și 65 de bani, iar un litru de motorină standard costă 7 lei și 10 bani, cu 4 bani mai puțin față de ziua precedentă. 

Este a doua ieftinire a anului, după cea de săptămâna trecută cu 8 bani. Practic, este vorba de prețuri mai mici cu 12 bani pentru ambele tipuri de combustibil. Dar asta vine după scumpirea de la 1 ianuarie, atunci când prețul benzinei și al motorinei s-a majorat cu 29, respectiv 26 de bani, majorare impusă de creșterea accizelor.

După vestea bună de astăzi, vine și una proastă, care este valabilă de la 1 iulie, atunci când prețul combustibilului va crește din nou din cauza majorării accizelor impuse de Guvern. Atunci prețurile se vor majora cu 29 de bani pentru litrul de benzină standard și 26 de bani pentru motorină standard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Carburanții s-au ieftinit pentru a doua oară în acest an. Cât costă astăzi litrul de benzină și de motorină