Antena Meniu Search
x

Video Care sunt noile tarife pentru transportul pe cablu în Sinaia. Preţurile sunt comparabile cu cele din Austria sau Italia

Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia dau fiori reci pasionaţilor de schi. Autorităţile au publicat grila preţurilor din acest sezon. Un adult trebuie să scoată din buzunar minim 210 lei pentru o singură zi la schi, iar costurile pentru o familie cu un copil se ridică la câteva sute de lei. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2022, 14:05

Vezi și

Autoritățile din Sinaia au anunțat noile tarife la transportul pe cablu valabile pentru sezonul de schi 2022-2023, iar prețurile practicate de compania deținută de primărie sunt uriașe.

Sinaia are cel mai scump skipass din țară

O familie, părinții și un copil de cel mult 12 ani, va plăti pentru o zi de schi în weekend 610 lei doar ca să urce pe munte, mai mult decât un bilet de avion București-Paris. Dacă însă copilul are peste 12 ani, prețul pe familie va fi de 690 de lei. Potrivit informațiilor postate pe pagina oficială de Facebook a Gondolei Sinaia, un skipass valabil o zi, pentru un adult, în weekend, costă 230 de lei. Un copil cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani va plăti 150 de lei skipass valabil o zi în weekend.

În Bulgaria, Austria sau Italia, preţul unui skipass este ceva mai mare, dar facilităţile sunt mult peste orice oferă orice staţiune de la noi. În Italia, spre exemplu, domeniul schiabil este de 1.200km. Un schi pass pentru un adult de 6 zile cu acces la toate pârtiile este 276 euro. Nu se stă la coadă de urcare deloc. Într-o singură coborâre poţi face şi 10-20 de km prin pârtii interconectate. Într-o zi poţi face şi 100km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Care sunt noile tarife pentru transportul pe cablu în Sinaia. Preţurile sunt comparabile cu cele din Austria sau Italia