Antena Meniu Search
x

Video Carnea de mangaliţă, noua vedetă a meniului de Crăciun. Un kilogram de ceafă poate costa şi 100 de lei

Crăciunul se apropie, iar românii îşi fac planuri pentru masa de sărbători. Cât mai bogată şi cât mai... pretenţioasă. Iar carnea porcului de Mangaliţa bifează ambele criterii. În plus, e considerată chiar mai sănătoasă decât alte produse din porc. Producătorii spun că în perioada sărbătorilor de iarnă vor creşte preţurile cu aproximativ 10%.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 08:20

Vezi și

Dan Limbasan, producator: În tobă se bagă ce este mai bun de obicei. Adică tot ce înseamnă carnea de la cap, mai este carnea de la guşă.

Gustul le aduce aminte clienţilor de vremurile de odinioară. Şi tocmai de la bunicul a primit moştenire şi reţeta care adună acum întreaga familie în jurul mesei. 

Dan Limbasan, producator: Reţeta o am de când făceam tobă cu bunicul. Eram pe la 18 ani pentru că atunci a fost vârsta la care ne-am despărţit de bunicul fizic, dar el este prezent tot timpul în reţetele mele. 

De altfel, oamenii şi spun că acest tip de carne e şi mai sănătos decât altele. 

Pe acelaşi subiect

''Este mai naturală, ştiu că este mai sănătoasă. Mai ales pentru noi care mai avem boli cardiovasculare şi chiar dacă este mai scump, prefer.'' 

Carnea de mangaliţă, noua vedetă a meniului de Crăciun

Carnea de porc de mangaliţa va fi pe multe mese de sărbători. Inclusiv în restaurante, unde există chiar şi meniuri special realizate în jurul cărnii vedetă. 

Paul Moinea, manager restaurant: Avem o farfurie dedicată pentru asta, se numeşte 1 Decembrie, avem chiar şi limba de mangaliţă în meniu. 

Porcul de Mangaliţa poate fi crescut industrial cu furaje concentrate, iar carnea sa nu conţine atât de multe toxine ca alte tipuri de carne. Preţul este şi el pe măsură. Spre exemplu, un kilogram de ceafă poate ajunge până la aproape o sută de lei, iar salamul la peste 70 de lei. Producătorii anunţă că în perioada sărbătorilor preţurile ar putea creşte cu până la 10%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Carnea de mangaliţă, noua vedetă a meniului de Crăciun. Un kilogram de ceafă poate costa şi 100 de lei