Antena Meniu Search
x

BĂNCILE şi PIN-urile vor dispărea. Cum ne vom gestiona finanţele

Modul în care ne vom controla finanţele şi conturile din bănci se va schimba radical în următorii ani

Modul în care ne vom controla finanţele şi conturile din bănci se va schimba radical în următorii ani

Referindu-se la schimbarea activităţii bancare şi a gestionării finanţelor, Gi Fernando, fondator şi investitor al Free Formers, o companie care oferă firmelor şi tinerilor fără un loc de muncă training digital, susţine, conform Mediafax că "se va întâmpla mai curând decât credeţi". Acesta este de părere că în cinci ani tehnologia prin care ne gestionăm activitatea bancară şi finanţele va fi de nerecunoscut.

Iată cinci elemente care se vor schimba sau vor dispărea în întregime în următorii cinci ani:

Numerele PIN şi cititoarele de carduri: Amprentele, cititoarele retinei, catarama curelei, ceasurile de mână şi chiar lentilele de contact vor înlocui numerele PIN de modă veche şi cititoarele de carduri în tranzacţiile noastre moderne zilnice.

Fernando susţine că va fi mult mai uşor să cumperi lucruri, fiind nevoie doar să mergi la magazin să iei ceea ce trebuie, plata fiind efectuată printr-un dispozitiv său portabil.

Băncile: Cu toate că vor continua să existe fizic, multe dintre acestea nu vor fi la fel cum le ştim acum. Vor apărea bănci în supermarketuri, cafenele şi magazine, susţine Fernando.

Bancnotele şi cecurile: Vor exista în continuare bancnote, pentru că sunt uşor de folosit, se transmit rapid şi sunt acceptate aproape oriunde.

Împrumuturile tradiţionale: Vreţi să împrumutaţi bani, dar banca nu vă oferă împrumut? Împrumuturile peer-to-peer (P2P), grupurile de creditare şi site-urile care împrumută bani direct persoanelor fizice şi juridice, fără a trece printr-o instituţie financiară tradiţională, vor fi din ce în ce mai populare.

Companiile de transfer de bani: Zilele în care vă duceţi la bancă sau la agentul de transfer de bani pentru a trimite banii câştigaţi în străinătate acasă sau pentru a trimite bani de acasă în străinătate sunt pe cale să apună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » BĂNCILE şi PIN-urile vor dispărea. Cum ne vom gestiona finanţele