Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste o poliță RCA pe 6 luni, după ce ASF a plafonat prețurile. Tarifele s-au dublat

Avem RCA plafonat, dar degeaba. Preţurile la poliţe s-au dublat în unele cazuri de când a intrat în vigoare măsura. Se întâmplă asta deşi, teoretic, companiile nu mai au voie să urce preţurile. Şoferii nu mai au nici opţiunea să-şi facă asigurare pe termen scurt. Preţul unei poliţe pe şase luni este la o diferenţă de doar câţiva lei faţă de una pe 12 luni. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.08.2023, 14:48

Vezi și

 În mod normal, tarifele polițelor RCA valabile pentru o perioadă scurtă de timp, de 3 sau 6 luni, ar fi trebuit să fie mai ieftine în comparație cu cele pentru un an.

RCA pe șase luni, la preț de RCA pe un an

Din păcate, însă, diferențele de prețuri sunt destul de mici. În anii de dinaintea falimentului companiei City Insurance, spre exemplu, o poliță valabilă pe o perioadă de 6 luni costa undeva la jumătate din prețul unei polițe care era valabilă pe o perioadă de un an. Acum, diferențele sunt extrem de mici, doar câțiva lei. Sau, există cazuri în care polițele RCA pentru 6 luni sunt chiar mai scumpe în comparație cu polițiele RCA care se emit pentru o perioadă de un an.

Cât despre polițele de asigurare ale Euroins, ASF a propus ca aceste polițe să fie valabile pentru o perioadă mai mare de timp. Mai precis, să expire în luna decembrie, nu pe 8 septembrie, așa cum ar trebui să se întâmple în mod normal, în așa fel în cât șoferii să aibă timp să încheie noi asigurări. Rămâne, însă, de văzut dacă se va întâmpla acest lucru. Oricum, guvernul ar trebui să vină cu o ordonanță de urgență în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Cât a ajuns să coste o poliță RCA pe 6 luni, după ce ASF a plafonat prețurile. Tarifele s-au dublat