Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Deşi anunţată de câteva zile, prima ninsoare din această iarnă a blocat Capitala și a provocat un val de accidente în întreaga țară

Este iarnă în toată regula, nu doar în calendar. Primul episod de iarnă severă vine însă la pachet cu un cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, pentru cinci judeţe, care va dura până duminică. Tot până atunci este valabil şi un cod galben în 25 de judeţe, inclusiv Capitala. Pe şoselele din sudul şi sud-estul ţării se circulă greu şi s-au înregistrat deja accidente grave. În plus, în orase traficul e dat peste cap. 

De Redactia Observator la 27.01.2023, 14:38
Vezi și

În Buzău, un TIR, dar şi mai multe maşini au ajuns pe câmp din cauza viscolului puternic. 

"Era gheaţă pe drum?"

"Da."

"Au fost drumarii, dar vântul te ia."

Pe acelaşi subiect

La Rânca ninge viscolit încă de azi-noapte, aşa că poliţiştii fac apel la  şoferii care nu au lanţuri antiderapante sau maşini 4x4 să ocolească zona. 

Cristi Tudor, reprezentant: "DRDPV Craiova a acționat noaptea trecută cu 276 de utilaje de dezăpzire. S-au raspandit peste 1.700 de tone de material antiderapant. Se actioneaza inclusiv cu autofrezele de mare capacitate."

Probleme și în Capitală

Şi în Capitală, iarna şi-a făcut de cap. Traficul a fost, din nou, pus la grea încercare de cei câţiva fulgi de nea.

"Este ora 8 dimineața și Piața Unirii e complet blocată. De mai bine de 20 de minute stăm la acelasi semafor", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Din cauza vântului, mai mulţi copaci din parcurile bucureştene au fost doborâţi. Unul chiar lângă un loc de joacă. 

A nins şi în centrul ţării. La Sibiu, deşi utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzi încă de la primele ore, tot s-a circulat cu dificultate. Aşa că mulţi sibieni şi-au lăsat maşinile acasă şi au plecat spre  serviciu pe jos. 

"Mie îmi place iarna. Ne bucurăm că a venit de pe acum și nu vine mai târziu."

"Priveliște frumoasă, în sfâșit iarnă."

Cei mai fericiţi au fost copiii. În drum spre şcoală, s-au  bucurat de primul episod de iarnă adevărat din acest an.

"Hai la zăpadă! La îngeri de zăpadă!" 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Deşi anunţată de câteva zile, prima ninsoare din această iarnă a blocat Capitala și a provocat un val de accidente în întreaga țară