Antena Meniu Search
x

Cât costă un bilet la Loto în 2024

În fiecare săptămână, milioane de români îşi încearcă norocul la extragerile Loto, în speranţa obţinerii rapide a unei sume de bani cât mai mare.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 17:31

Milioane de români îşi încearcă norocul, în mod constant, la extragerile Loto
Milioane de români îşi încearcă norocul, în mod constant, la extragerile Loto - Shutterstock
  • Milioane de români îşi încearcă norocul, în mod constant, la extragerile Loto.

În mod obişnuit, există două extrageri Loto pe săptămână, joi şi duminică, iar prin extrageri Loto înţelegem toată seria de extrageri, respectiv Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Noroc, Noroc Plus, Joker şi Super Noroc.

Cei care joacă în mod constant cunosc fără probleme preţul unui bilet Loto, dar cum jocul atrage, în mod frecvent, noi adepţi, ne-am gândit că ar fi cazul să ne aducem aminte cât costă un bilet la Loto în 2024.

Preţuri bilete Loto 2024

Practic, preţul pentru un bilet Loto variază în funcţie de extragerea la care jucaţi dintre cele amintite mai sus. Iar la fel cum preţurile la bilete variază şi câştigurile variază în funcţie de extragerea la care jucaţi.

Pe acelaşi subiect

Concret, un bilet la Loto 6 din 49 costă 7 lei. La acest cost se adaugă 0,5 lei, preţul biletului propriu-zis. Practic, se ajunge la un cost total de 7,5 lei, pentru o variantă simplă. Este evident că vorbim despre un cost mai mare în cazul în care participantul doreşte să bifeze mai multe numere pe biletul de joc.

Pentru o variantă simplă la noroc plătiţi 3 lei, pentru o variantă simplă la Joker plătiţi 6,5 lei (6 lei variante plus 0,5 lei biletul propriu-zis), iar pentru o variantă simplă la Noroc Plus plătiţi 2 lei.

De asemenea, pentru o variantă simplă la Super Noroc plătiţi 1 leu, iar pentru o variantă simplă la Loto 5 din 40 plătiţi 4,5 lei, respectiv 4 lei pentru varianta simplă şi 0,5 lei pentru biletul propriu-zis.

Câştiguri Loto în 2024

În general, câştigurile diferă în funcţie de cât de multe numere câştigătoare aţi bifat şi în funcţie de cât de mare este fondul de câştiguri avut la dispoziţie pentru o anumită extragere.

Totuşi, există şi câteva câştiguri sigure. De exemplu, dacă bifaţi trei numere câştigătoare la o extragere Loto 6 din 49, în mod cert câştigaţi 30 de lei, din care aţi rămâne cu aproximativ 29 de lei, un leu reprezentând impozitul pe câştigul respectiv. De la patru numere câştigătoare în sus, la Loto 6 din 49, valoarea câştigului diferă de la o extragere la alta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cât costă un bilet la Loto în 2024