Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă un fotograf pentru nuntă

Începe sezonul concediilor, dar şi cel al nunţilor. S-a cam "scumpit" şi darul de nuntă. De fapt, tot ce ţine de nuntă costă mai mult anul acesta. De la meniu, decoraţiuni, ţinutele mirilor, până la fotografiile marelui eveniment. Un "must-have" pentru orice cuplu care vrea să păstreze amintirile zilei pentru generaţiile următoare. Fotografii profesionişti au ridicat ştacheta şi nu mai acceptă invitaţia fără câteva mii de euro. 

de Andra Costea

la 10.06.2024 , 18:36

Este unul dintre cele mai importante momente de la nuntă, pentru că rămâne o amintire pe viaţă. Orice cuplu îşi doreşte cele mai frumoase şi reuşite poze la marele eveniment, aşa că alegerea fotografului nu e tocmai uşoară.

"În primul rând se realizează o şedinţă înainte de nuntă după aceea în ziua nunţii începem cu pregătirile, după ceremonia religioasă se face o mică şedinţă foto şi fotografii la restaurant în altă zi după nuntă facem şedinţa aceea foto trash the dress sau love the dress cum îi mai spun eu", spune Gabriel Radu, fotograf.

Care sunt tarifele pentru nunţi ale fotografilor 

Vezi și

Fotograful va petrece toată ziua alături de miri, de la pregătiri, ceremonie religioasă, până la petrecere. Mulţi organizează a doua zi celebra şedinţă foto trash the dress. 

Pe acelaşi subiect

Atmosfera, decorul şi lumina influenţeză enorm estetica fotografiilor. Fie că vorbim de arhitectura istorică din Centrul Vechi sau de natura din parcul Herăstrău, orice locaţie aduce un plus de autenticitate amintirilor de la nuntă 

În ultimii ani, tarifele pentru pozele de la nuntă au crescut considerabil, direct proporțional cu cerinţele pe care le au mirii. 

"Îi pun în 3 categorii de preţ. Prima categorie de preţ undeva până în 1500 de euro în care de obicei fotografii lucrează în timpul săptămânii şi în weekend îşi mai sporesc veniturile cu o nuntă două pe lună, a doua categorie ar fi între 1500 şi 2500 de euro sunt acei fotografi super pasionaţi de ceea ce fac şi fac workshopuri, învaţă tot mai multe lucruri despre fotografia de nuntă, ce este mai nou în tendinţe şi reuşesc şi să livreze şi mai repede materialul şi peste 2000 de euro sunt acei fotografi brand, cunoscuţi care poate au fotografiat cupluri vedete", mai spune Gabriel Radu, fotograf.

Preţurile pot ajunge până la 5.000 de euro pentru un pachet foto complet. 

Andra Costea Like

Mi-am început călătoria ca jurist crezând că asta este singura metodă de a lucra cu adevărul. Curiozitatea şi ambiția însă m-au împins să explorez întotdeauna profunzimea fiecărei povești iar asta m-a făcut să realizez predilecţia mea către jurnalism.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Cât costă un fotograf pentru nuntă