Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Câţi bani se dau la nunta sau botez în 2024. Darul se calculează în funcţie de mai mulţi factori

E vara, deci este şi sezonul nunţilor şi, de ce nu, al botezurilor. Chiar şi în condiţiile în care suntem genul de nuntaş perseverent, tot ne punem întrebarea: oare ce sumă să oferim tinerilor căsătoriţi?

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 19:19

Câţi bani se dau la nunta sau botez în 2024 Câţi bani se dau la nunta sau botez în 2024 - Arhiva Observator

Pregătirea unei nunți poate fi una dintre cele mai frumoase experiențe din viața unui cuplu, dar poate fi și una dintre cele mai costisitoare. Tocmai de aceea organizatorii vin cu o nouă idee, conceptul nuntez, este vorba despre nuntă şi botez, două evenimente şi o singură petrecere. Este o variantă mai economică, dar şi cu mai puţine bătăi de cap. 

Câţi bani să dai la nuntă în 2024

Dacă suntem foarte apropiaţi de miri, putem să-i întrebăm direct cât costă meniul. Dacă nu, încercăm să aflăm cât vor da ceilalţi participanţi la fericitul eveniment. Sau, şi mai simplu, ne pornim laptopul şi accesăm un site care ne va fi de mare ajutor. Acolo vom afla care ar fi suma decentă pe care să o oferim proaspetei familii.

Articolul continuă după reclamă

Care este darul pentru un “nuntez”, nunta şi botez în acelaşi timp

Pe acelaşi subiect

Evident, atunci când costurile sunt mai mari, şi darul de nuntă creşte. Când vine vorba despre dar, maramureşenii sunt cei mai generoşi. Un cuplu oferă acolo între 1.200 și 2.000 de lei. În restul ţării, în funcţie loc, restaurant şi relaţia cu mirii, invitaţii dăruiesc între 1.000 şi 1.800 de lei. 

Credite garantate de stat pentru nunți sau botezuri

După modelul prima casă, guvernul le promitea în 2022 tinerilor nunţi şi botezuri garantate de stat. Cei care au până în 45 de ani pot face un împrumut de 15.000 de euro pentru a organiza nunta sau botezul. Şi nu numai. Aceiaşi bani se pot lua şi pentru a cumpăra o maşina sau ca avans pentru o locuinţă. Specialiştii spun însă că statul aruncă cu bani într-o perioadă critică pentru economie

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Câţi bani se dau la nunta sau botez în 2024. Darul se calculează în funcţie de mai mulţi factori