Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un kg de roşii româneşti din prima recoltă. Aşteptarea pofticioşilor va lua sfârşit în câteva zile: "Le caută pentru că văd că au gust"

După luni bune de muncă şi bani investiţi în solarii, producătorii din Mehedinţi vor scoate, în câteva zile, primele roşii româneşti. Chiar dacă cheltuielile au crescut cu mai bine de 40%, faţă de recolta precedentă, preţul unui kilogram de trufandale va fi la fel ca cel de anul trecut. 

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 10:16

Vezi și

Legumicultor: Uitaţi, prima recoltă! Noi deja am făcut o salată. Acestea s-au copt. Au început să se coacă mai puţine, dar săptămâna cealaltă mai multe. 

În acest solar din satul mehedinţean Viaşu, recolta de tomate este pârguită, iar în doar câteva zile, aşteptarea pofticioşilor va lua sfârşit. Oamenii vor putea pune pe mese prima salată din roşii româneşti, de anul acesta. 

Legumicultor: Au început să se coacă, cu toate că a fost anul foarte capricios. 

Nicoleta Vasile, legumicultor: Noi le vindem. Nu le dăm mai departe, le vindem la masă. Omul le caută pentru că vede că au gust, şi ştiţi cum e, căutăm gustul românesc, de altădată. 

Pe acelaşi subiect

Costurile ridicate nu se vor reflecta şi în preţul de la raft

Costurile ridicate de producţie nu se vor reflecta şi în preţul de la raft al trufandalelor, promit legumicultorii mehedinţeni.

Nicoleta Vasile, legumicultor: Eu zic că peste trei-patru zile, o să ieşim de luni încolo. Le aşteptăm pe doamnele de la direcţia agricolă şi de la apia. Preţul este sub 15, 15 lei, acum acesta este preţul deocamdată. 

Producţia a scăzut însă cu 35%

Ionuţ Urucu, legumicultor: Preţul foarte mic şi anul acesta, 15 -20 de lei maximum, dar nu cred că o să mai prindem cu 20 de lei. 15-17 lei, cam aşa. 

Elena Muşat, producător: Ce înseamnă acest preţ pentru un producător, în contextul în care îmi spuneți că au crescut şi preţurile. Înseamnă nimic, nimic înseamnă. Cât munceşte omul, nu are valoare cu nimic. 

Comparativ cu anul trecut, din cauza frigului din această primăvară, producţia a scăzut cu 35%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cât costă un kg de roşii româneşti din prima recoltă. Aşteptarea pofticioşilor va lua sfârşit în câteva zile: "Le caută pentru că văd că au gust"