Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă un kilogram de gogoşari la piaţă. O gospodină dezvăluie reţeta sa pentru cele mai gustoase murături

Sezonul conservelor abia a început, iar odată cu el şi forfota din pieţe. Oamenii caută gogoşarii cei mai buni pe care să îi pregătească pentru iarnă. Secretul este simplu: sarea şi zahărul sunt cei mai buni conservanţi. 

de Angela Bertea

la 05.09.2024 , 21:09

Munţii de gogoşari lucioşi costă între şase şi 10 lei kilogramul. Cumpărătorii stau la cozi în faţa tarabelor, nerăbdători să se înfrupte din recolta proaspătă. 

Gospodinele adaptează reţetele în funcţie de dimensiunea legumelor, iar vânzătorii le vând şi ponturi proaspete.

Gospodinele deja au început să pună gogoşarii la murat

Vezi și

"Cine vrea la salată ia mai micuţi, cine vrea la zacuscă ia mari. Eu, de exemplu, îi pun foarte micuţi şi îi umplu cu conopidă şi cu struguri", spune un comerciant.

Pe acelaşi subiect

"Am făcut aici cinci kilograme de gogoşari pe care o să-i punem într-un vas mai mare. Adăugăm peste ei sare şi zahăr şi oţet. Ei lasă o zeamă şi îi conserva. Iar după ce se lasă la înmuiat peste noapte, 12 ore chiar 24, îi vom pune în borcane şi deasupra vom pune nişte beţe de hrean", spune Raisa Chitic, o gospodină.

Cine nu are timp să pună gogoşarii, îi găseşte în băcănii. Simpli, în oţet, asortaţi cu diferite legume sau chiar şi cu ghebe. Preţurile diferă, de la 26 de lei, până la 46 de lei, în funcţie de sortiment şi cantitate.

"Combinaţiile mai greu de făcut acasă, cu miere, cu muştar, cu hribi, cu salate, acestea sunt cele mai căutate", spune Alexandra Popescu, comerciant. 

Fermierii din Suceava au recolte atât de mari încât vând şi în străinătate. 

"Comparativ cu anul care a fost, este foarte bun. Ăştia vor pleca în Belgia, avem comandă, urmează să vină după ei", spune Marian Chitic - producător local.

Iar sezonul conservelor de toamnă este abia la început. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri economice » Cât costă un kilogram de gogoşari la piaţă. O gospodină dezvăluie reţeta sa pentru cele mai gustoase murături