Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât plăteşte o familie cu doi copii dacă vrea să meargă în vacanţă, în Grecia, cu maşina. Ce beneficii oferă asigurarea auto de călătorie

Vacanţa cu maşina personală are multe avantaje, dar este şi o grijă în plus. Cine nu vrea să rămână cu autoturismul în drum şi vacanţa în pană, plăteşte preţul unui concediu liniştit. În ultimele săptămâni, mai mulţi turişti români în Grecia au povestit cum s-au trezit cu maşinile sparte sau chiar furate cu totul.

de Ingrid Tîrziu

la 06.07.2024 , 19:35

Bucuria vacanţei cu maşina poate fi umbrită de o pană sau, mai rău, de furtul autoturismului. Cu toate astea, puţini şoferi pun răul înainte şi îşi fac asigurare. Cei păţiţi, însă, nu regretă banii daţi. Monica şi soţul ei au fost nevoiţi să cheme platforma noaptea, într-o pădure, în Bulgaria. Asigurarea i-a scutit de cheltuieli de câteva mii de euro. "Noi eram practic la 30 de km de orice localitate, ne-au luat foarte rapid şi maşina au tractat-o până la cea mai rapidă localitate, ne-au cazat şi a doua zi maşina era rezolvată. Am plătit doar valoarea lichidului de frână, în rest nu ne-a costat nimic", a declarat Monica, păgubit.

Asigurarea auto de călătorie nu acoperă costurile de reparaţie, ci doar de asistenţă rutieră şi alte servicii

Asigurarea auto de călătorie nu acoperă costurile de reparaţie, ci doar de asistenţă rutieră şi alte servicii. În funcţie de vechimea maşinii, pachetele pornesc de la 109 lei pentru 15 zile în Europa. "Rent-a-car, atâta timp cât maşina ta e în service pentru reparaţiei, se poate deconta serviciul de cazare, în cazul în care reparaţia se prelungeşte, poţi să beneficiezi de continuarea călătoriei, de taxi până la hotel, poţi să accesezi serviciul de repatriere", a declarat Dan Toma, director executiv agenţie de asigurări.

Vezi și

"Sunt poliţe de asigurare cu tractare nelimitată, indiferent în ce colţ al lumii suntem, putem tracta maşina şi sunt şi variante cu limită pe 1.500 de euro. Limita maximă pe care o va plăti asiguratorul pentru repatrierea maşinii în ţară", a declarat Marius Constantinescu, broker de asigurări. În ultimele săptămâni, zeci de români care îşi petrec vacanţa în Grecia au semnalat pe grupurile online maşini sparte sau chiar dispărute din locurile unde erau cazaţi. În cazul nefericit în care ni se fură maşina, în vacanţă, trebuie să avem în vedere că o asigurare de călătorie nu ne va ajuta să ne despăgubim, ci asigurarea de tip casco. Dar, dacă nu avem la noi talonul şi cele două chei, nu vom putea rezolva nimic.

Asigurărilor clasice de călătorie li se poate adăuga opţiunea de asistenţă auto. Poliţa acoperă tractarea maşinii până la cel mai apropiat service. "O familie cu două persoane adulte şi doi copii care merg în Grecia o săptămână şi merg cu autovehiculul propriu, costul este de aproximativ 250 de lei", a declarat Alexandra Durbacă, broker de asigurări. Disperarea şoferilor care rămân cu vacanţa în pană e bucuria firmelor de tractări, care cer şi de 10 ori mai mult pentru asistenţa auto pe distanţe mari. De exemplu, pentru aducerea unei maşini din Grecia în ţară, la Bucureşti, costurile pornesc de la 2.000 de lei pentru o platformă asistată non-stop.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri economice » Cât plăteşte o familie cu doi copii dacă vrea să meargă în vacanţă, în Grecia, cu maşina. Ce beneficii oferă asigurarea auto de călătorie