Antena Meniu Search
x

Video Cathedral Plaza va fi demolată. Pierdere totală de 80 de milioane de euro, bani publici. Nicuşor Dan spune că va recupera toată suma

Clădirea Cathedral Plaza, de lângă Catedrala Sfântul Iosif, va fi demolată. Nicuşor Dan a semnat astăzi decizia pentru a pune la pământ clădirea. Nu este însă prima dată când un primar semnează o astfel de hârtie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.07.2022, 19:41

Vezi și

Nicuşor Dan spune că într-un an va începe demolarea Cathedral Plaza şi că nu are nevoie de niciun aviz pentru a face acest lucru. De săptămâna viitoare, Primăria va începe toate demersurile pentru a obţine autorizaţia de demolare, dar şi pentru a găsi firma care va pune la pământ clădirea înaltă de 19 etaje. Arhiepiscopia Romano-Catolică a transmis că se bucură de decizia primarului general, asta în condiţiile în care în urmă cu mai bine de 10 ani Arhiepiscopia Romano-Catolică a dat în judecată proprietarul Cathedral Plaza pe motiv că se construieşte mult prea aproape de Catedrala Sfântul Iosif. Câţiva ani mai târziu, în 2012, instanţa a decis că acestă clădire a fost construită ilegal şi că trebuie să fie demolată.

Şi în 2013, fostul primar general Sorin Oprescu a încercat să demoleze Cathedral Plaza, dar a fost oprit de un aviz al Ministerului Culturii prin care i se transmitea că demolarea clădirii va afecta structura de rezistenţă a Catedralei Sfântul Iosif. 60 de milioane de euro a costat construcţia, iar demolarea va costa 20 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, o pierdere de 80 de milioane de euro. Nicuşor Dan spune că va recupera aceasta sumă, care reprezintă bani publici, fie de la proprietarul clădirii, fie de la Primăria Sectorului 1 care a emis în 2007 autorizaţia de construcţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cathedral Plaza va fi demolată. Pierdere totală de 80 de milioane de euro, bani publici. Nicuşor Dan spune că va recupera toată suma