Antena Meniu Search
x

Video Românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde în 2022. Minutul de aur al anului: 253 de comenzi

Burgerul bate shaorma în preferinţele românilor. Anul trecut am comandat un burger la fiecare trei secunde, arată o aplicaţie de livrări de mâncare. Cele mai multe comenzi au fost plasate în oraşele mari, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Aşa se face că în 2022, în România, au fost livrați aproape 9 milioane 230 de mii de burgeri. Cu 40% mai mulţi faţă de 2021. 

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 13:45

Vezi și

Topul celor mai comandate preparate a fost completat de shaorma și pizza. Cât despre momentul preferat pentru a savura un burger... 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18:00 - 20:00, adică pentru cină, în timp ce joia și vinerea au fost zilele preferate. Recordul absolut al numărului de burgeri comandați pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat - în medie - 2 burgeri și jumătate pe zi.

28 mai, Ziua Internaţională a Burgerului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului, marcată pe 28 mai, Glovo prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de burgeri. Astfel, în 2022, prin această platformă, în România au fost livrați 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferințelor utilizatorilor, urmat de shaorma și pizza. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă față de anul 2021, de 40%.

Minutul de aur al anului

Pe acelaşi subiect

Minutul de aur al anului în ceea ce privește consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut, iar în ziua de 4 martie românii au comandat cei mulți burgeri din întreg anul 2022. În plus, în luna martie românii au comandat cei mai mulți burgeri pe tot parcursul anului trecut, iar în medie, la nivelul întregului an, românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde.

Românii au optat pentru preparatul cu specific american în special pentru cină, astfel că 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în timp ce joia și vinerea sunt zilele preferate de români pentru comenzile de burgeri.

România ocupă locul 3 la nivel global la consumul de burgeri

România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce privește consumul de burgeri din rețeaua Glovo de 25 de țări. La nivel local, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de burgeri în România anul trecut, iar cele mai apreciate rețete de burger rămân burgerul de pui, cheeseburger-ul și burgerul clasic, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește evoluția consumului la nivel de orașe, datele platformei arată că utilizatorii din Botoșani au comandat de 6 ori mai mulți burgeri în 2022 față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Călărași au comandat de 8 ori mai mulți burgeri. Recordul absolut al numărului de burgeri comandați pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat în medie 2 burgeri și jumătate pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde în 2022. Minutul de aur al anului: 253 de comenzi