Antena Meniu Search
x

Câți ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului. Domeniul în care lucrează cei mai mulți

Numărul cetăţenilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România după declanşarea războiului a ajuns, luni, la 5.787, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 10:44

Câți ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului. Domeniul în care lucrează cei mai mulți
Câți ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului. Domeniul în care lucrează cei mai mulți - Profimedia Images

Potrivit ministrului Budăi, cifra persoanelor care au fugit din calea războiului şi care s-au angajat în companii româneşti este cu 56 mai mare faţă de ziua de vineri şi cu aproximativ 1.000 faţă de acum trei luni.

"În această dimineaţă sunt înregistrate 7.141 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 5.787 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie sau mai recentă a crescut cu 56 faţă de ziua de vineri", a afirmat Budăi.

Cei mai mulţi dintre ucraineni - 1.682 - s-au angajat în industria prelucrătoare, 839 şi-au găsit locuri de muncă în construcţii, iar 582 în comerţ.

Din totalul celor 5.787 de cetăţeni ucraineni angajaţi în România după 24 februarie 2022 - 2.128 sunt în Bucureşti, 466 în judeţul Bistriţa-Năsăud, 409 în Argeş şi 324 în Timiş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri economice » Câți ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului. Domeniul în care lucrează cei mai mulți