Antena Meniu Search
x

Cauti un avocat de drept comercial? Iata ce servicii poate oferi acesta!

Un avocat de drept comercial asigura companiilor consiliere juridica si se ocupa de tranzactii si dispute generale si complexe, de ordin comercial sau corporativ, intr-o gama larga de domenii si sectoare.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 12:06

Un avocat de drept comercial asigura companiilor consiliere juridica si se ocupa de tranzactii si dispute generale si complexe, de ordin comercial sau corporativ, intr-o gama larga de domenii si sectoare.

Casa de avocatura AndrewID detine avocati specializati in ramura de drept comercial, care au rolul de a oferi consiliere si asistenta juridica institutiilor publice, societatilor, fundatiilor si asociatiilor.

Obiectivul unui avocat drept comercial este de a-si ajuta clientii in mai multe moduri:

  • prin crearea de optiuni legale;

  • prin atingerea de obiective realiste si fezabile;

  • prin oferirea de indrumari in procesul decizional, intr-un context comercial.

Acesta isi ajuta clientii corporativi, industriali si comerciali sa gestioneze procesele interne, sa solutioneze problemele legate de conformitatea normativa si sa asigure consiliere juridica privind contractele si conflictele care se refera la organizarea corporatiilor, cumpararea si vanzarea companiilor. De asemenea, un avocat de drept comercial pregateste si elaboreaza contracte comerciale, gestioneaza si ajuta la solutionarea conflictelor comerciale si a tranzactiilor de licente tehnologice.

Casa de avocatura AndrewID se remarca pe piata avocaturii datorita conceptului New Law dupa care se ghideaza, in care clientii sunt situati in prim-plan. Datorita experientei lor si profesionalismului de care dau dovada, specialistii AndrewID acorda consiliere in pregatirea documentatiilor contractuale, in structurarea acordurilor si in gestionarea conflictelor. Competenta unui avocat de drept comercial in materie de redactare a contractelor comerciale reiese din experienta lui in materie de litigii, cunoscand astfel consecintele atunci cand acordurile sunt redactate fara a lua in considerare circumstantele specifice ale unei companii si cerintele specifice ale unei tranzactii.

O casa de avocatura ar trebui sa aiba printre angajati cel putin un avocat de drept comercial, care sa reprezinte societatile care se confrunta cu insolventa, respectiv reorganizarea judiciara sau falimentul. De asemenea, se poate oferi consiliere creditorilor si grupurilor de creditori, in inaintarea revendicarilor impotriva celor responsabili de colapsul companiilor si in recuperarea investitiei si a sumelor datorate respectivilor creditori.

Un avocat de drept comercial ofera consiliere in privinta stabilirii raspunderii pentru incalcarile contractuale si a despagubirilor aferente. Acesta poate consilia o gama larga de conflicte comerciale, incluzand urmatoarele tipuri de contracte:

  • acorduri intre asociati/actionari;

  • contracte si organizare de societati mixte;

  • acorduri de distributie;

  • conventii de revanzare;

  • cumparari si vanzari de societati;

  • contracte de franciza;

  • intreprinderi mixte;

  • fuziuni si achizitii;

  • contracte de leasing.

La o casa de avocatura profesionista pot exista si avocati de drept comercial international. Acestia solutioneaza problemele comerciale dintre societati inregistrate in state diferite. Un avocat de drept comercial international trebuie sa cunoasca dreptul intern, precum si legislatia aplicabila intr-un raport juridic comercial, cu elemente de extraneitate. Astfel, metodele de solutionare a conflictelor si de aplicare a legii pot deveni din ce in ce mai complexe.

Cel mai important rol pe care il poate avea un avocat de drept comercial international este redactarea adecvata a contractului comercial international dintre parti. Acest document trebuie redactat astfel incat sa detina valabilitate juridica.

Pentru mai multe detalii cu privire la rolul unui avocat de drept comercial, site-ul casei de avocatura AndrewID.ro iti sta la dispozitie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cauti un avocat de drept comercial? Iata ce servicii poate oferi acesta!