Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă rate la dezvoltator. Care sunt avantajele când cumperi un apartament aşa

Sute de mii de români au de achitat, constant, rate în baza unor credite imobiliare, însă, în ultimii ani, a crescut numărul celor care apelează artificiul de a avea de achitat rate direct la dezvoltator.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 19:20

Tot mai mulţi români au început să cumpere apartamente prin plata unor rate direct la dezvoltatorii imobiliari
Tot mai mulţi români au început să cumpere apartamente prin plata unor rate direct la dezvoltatorii imobiliari
  • Sute de mii de români plătesc, constant, rate în baza unui credit imobiliar.

Numeroşi tineri care abia pornesc pe drumul vieţii sau chiar persoane mai în vârstă, care nu sunt mulţumite cu situaţia în care au ajuns, decid să-şi asume riscurile unui credit imobiliar.

Iar când ajung în punctul de a face o asemenea alegere, iau în calcul toate avantajele şi dezavantajele pe care le au cele două mari variante, rate la bancă versus rate la dezvoltator.

Ce înseamnă să plăteşti rate la dezvoltator când cumperi un apartament

În ultimii ani, tot mai mulţi români şi-au îndreptat atenţia către posibilitatea de a cumpăra un apartament cu rate făcute direct la dezvoltator. Cum spuneam, ca orice acţiune şi aceasta are avantaje şi dezavantaje.

Pe acelaşi subiect

Concret, să plăteşti rate la dezvoltatorul imobiliar înseamnă să plăteşti o rată lunară direct către dezvoltator, fără a mai apela la un împrumut bancar. Valoarea ratei se stabileşte de comun acord cu dezvoltatorul.

Rate la dezvoltator vs. rate la bancă

Printre avantajele ratei la dezvoltator regăsim posibilitatea de a avea un proces mult simplificat sau ideea că nu sunt necesare acte care să dovedească o anumită capacitate de plată.

În plus, cumpărătorul poate acoperi mai rapid creditul, nu e neapărat nevoie să se întindă pe zeci de ani. Mai mult, valoarea ratelor este stabilită de comun acord şi poate fi ajustată pe parcurs.

Pe de altă parte, în cazul ratelor la dezvoltator s-ar putea să fie nevoie de achitarea unui avans mai mare decât în cazul unui credit imobiliar. De asemenea, prin alegerea unui credit imobiliar se poate evita pericolul ca dreptul de proprietate al cumpărătorului să fie influenţat de eventualele complicaţii financiare ale dezvoltatorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri economice » Ce înseamnă rate la dezvoltator. Care sunt avantajele când cumperi un apartament aşa