Antena Meniu Search
x

Video Dezvoltatorii imobiliari oferă credite cu rate fixe pentru o casă nouă. Avansul minim cerut de investitori

Nu vrei să faci credit la bancă pentru o locuinţă, iei rate direct de la dezvoltator sau plăteşti în tranşe, pe măsura ce avansează construcţia. Sunt variantele pe care le oferă tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari. Preţurile caselor cresc, iar investitorii care nu vor să rămână fără cumpărători preferă să îşi împrumute clienţii. Atenţie, însă, ratele sunt mai mari decât la bancă, dar măcar nu se modifică din cauza ROBOR sau indicelui de referinţă pentru credite.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.10.2022, 19:56

Vezi și

"Cu trei camere, decomandat, să aibă minim 70-75 de metri pătraţi" Asta îşi doresc Oana şi Cosmin de la viitoarea locuinţă. 

Oana: Bugetul nostru ar fi undeva la 80-85.000, pe acolo. Avem ceva pus deoparte şi eventual să vedem şi ce soluţii de creditare ne oferă. Şi, în funcţie de asta, ne hotărâm. 

Cine nu are bani pentru casa de vis, poate să plătească în tranşe. Ca să nu le scadă vânzările, dezvoltatorii oferă tot felul de variante.

Ionuţ Chitea, sales manager: Avem varianta de plata pe etape ale derulării construcţiei, în sensul că cel care cumpără poate să achite un precontract notarial de 30% urmând ca, la următoarea etapă, ridicarea structurii blocului, să se achite încă 25%, la montarea ferestrelor apartamentului încă 25%, la turnarea şapelor 15% şi 5% la final, la semnarea contractului de vânzare cumpărare. 

Pe acelaşi subiect

Alexandru Mihai, reprezentant dezvoltator imobiliar: Este vorba de un avans şi apoi restul sumei, care e undeva la 80% din valoarea toatală, se împarte la numărul de luni care sunt necesare terminării proiectului. 

Locuinţe cumpărate cu credite direct de la dezvoltatori

Gabriela Nicuţ, manager dezvoltator imobiliar: În funcţie de avansul pe care clientul îl dă şi perioada pe care doreşte să o crediteze, i se face o ofertă personalizată. Termenul maxim pe care poate să-l acceseze este de 60 de luni, adică 5 ani.  Avansul este de minim 10 mii de euro. 

Spre deosebire de bancă, ratele sunt fixe, dar destul de mari. Mai ales că locuinţele s-au tot scumpit în ultimul an. 

Alexandru Mihai, reprezentant dezvoltator imobiliar: Minim 5% şi pot ajunge şi pe la 20, 20 şi ceva la sută. 

La nivel naţional, preţul mediu pentru o locuinţă se ridică la 1.705 euro pe metru pătrat. În Capitală, această valoare e puţin mai mare şi ajunge la 1.737 de euro pe metrul pătrat. Clujul rămâne în continuare oraşul unde există cele mai scumpe locuinţe. Acolo, metrul pătrat a ajuns la aproape 2.400 de euro. 

Pentru garsoniere, preţurile încep de la 30 de mii de euro, iar pentahouseurile sar bine de o jumătate de milion de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Dezvoltatorii imobiliari oferă credite cu rate fixe pentru o casă nouă. Avansul minim cerut de investitori