Antena Meniu Search
x

Ce salariu are un alpinist utilitar în România. Cum poţi să intri în acest domeniu

Tot mai mulţi români au început să se îndrepte, în ultimii ani, spre cariera de alpinist utilitar, în speranţa obţinerii unui venit mai mare.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 17:31

Tot mai mulţi români îşi doresc să se angajeze drept alpinişti utilitari
Tot mai mulţi români îşi doresc să se angajeze drept alpinişti utilitari - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Tot mai mulţi români îşi doresc să se angajeze ca alpinişti utilitari.

Speranţele românilor care s-au îndreptat către acest domeniu sunt parţial îndreptăţite, pentru că cei mai mulţi dintre alpiniştii utilitari din România nu pot spune că se îmbogăţesc din practicarea unei astfel de meserii.

Există însă şi cazuri în care un alpinist utilitar ajunge să câştige zeci de mii de lei pe lună, însă pentru a obţine un asemenea venit e nevoie să se îndeplinească mai multe condiţii.

Un lucru este cert. Ca şi în alte cazuri, salariile diferă de la alpinist utilitar la alpinist utilitar, în funcţie de experienţa acumulată, a certificărilor obţinute, dar şi a zonei geografice în care activează.

Ce presupune activitatea de alpinist utilitar

Pe acelaşi subiect

Din start trebuie precizat că activitatea de alpinist utilitar este solicitantă, dar şi indispensabilă. O astfel de activitate implică lucratul la înălţimi înalte şi în condiţii dificile.

Alpiniştii utilitari sunt folosiţi în special pentru curăţarea şi repararea faţadelor clădirilor, instalarea şi întreţinerea sistemelor de iluminat sau alte activităţi efectuate la înălţime.

Cum poţi să ajungi alpinist utilitar

Pentru a ajunge alpinist utilitar nu ai nevoie de studii superioare. Totuşi, este necesar să fi efectuat un curs de alpinism şi să obţii şi un ceritificat de calificare. Specialiştii susţin că, într-un final, singurul lucru care face diferenţa este experienţa acumulată.

Pe de altă parte, trebuie precizat că este imperios necesar să fiţi atenţi când alegeţi programul de curs. Trebuie să urmaţi cursul de alpinism în cadrul unei instituţii acreditate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Ce salariu are un alpinist utilitar în România. Cum poţi să intri în acest domeniu