Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului tragic în care un nepalez, alpinist utilitar, a murit după ce a căzut de la etajul 5. Spăla geamurile unei clădiri de birouri din Capitală

A venit în căutarea unei vieţi mai bune şi a sfârşit tragic. Un nepalez, angajat ca alpinist utilitar, a căzut de la etajul cinci al unei clădiri de birouri, în timp ce spăla geamurile. Nu ar fi fost asigurat bine, spun martorii, în timp ce angajatorul neagă acuzaţiile. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.05.2023, 19:41

Vezi și

Tragedia s-a întâmplat în centrul Capitalei, la doi pași de Piața Victoriei. Era puţin după ora 11 când nepalezul în vârstă de 32 de ani spăla geamurile unui business tower de pe Calea Buzeşti, alături de un coleg. Erau suspendați la etajul al cincilea al clădirii de birouri când ceva a cedat. 

Bărbatul s-a prăbușit în gol de la zeci de metri înălțime. Agenții firmei de pază au fost primii care au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

"Ștergeau geamurile...Am înțeles că nepalezi. S-a rupt cablul, așa au zis... că s-a rupt cablul.''

Primii la faţa locului au ajuns motocicliștii SMURD. Din păcate, manevrele de resuscitare au fost inutile. 

Pe acelaşi subiect

"S-a auzit o bubuitură jos și la un moment dat celălalt a început să țipe. Avea cască, da.''

Bărbatul nu ar fi fost asigurat bine, spun martorii

Moartea nepalezului este anchetată acum, atât de poliţiştii de la Omoruri, cât şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă. 

"Ce am văzut și noi pe clădire că erau alții care aveau un fier, așa mare, și îl lipeau de geam. Păi la el nu s-a văzut nimic...'' 

Reprezentanții firmei fug de întrebările jurnaliștilor și neagă posibilitatea ca bărbatul să nu fi fost asigurat corespunzător. În cazul în care firma se face vinovată de accident, patronul poate răspunde penal și riscă inclusiv închisoarea.

Incidentele în care sunt implicaţi angajaţi străini, veniţi în România pentru a găsi o viaţă mai bună, sunt tot mai dese. La finalul anului trecut, un alt nepalez s-a sinucis într-o zonă cu pubele de gunoi, din apropierea căminului în care era cazat. De la începutul anului trecut, în România au venit peste 150.000 de muncitori străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului tragic în care un nepalez, alpinist utilitar, a murit după ce a căzut de la etajul 5. Spăla geamurile unei clădiri de birouri din Capitală