Antena Meniu Search
x

Video Reacţia pensionarei din Galaţi care era să omoare un alpinist utilitar, după ce a început să tragă de corzi: "Eu ce vină am?"

Un alpinist utilitar a văzut moartea pe când muncea la etajul 11. O pensionară a tras cu putere de corzile de siguranţă care îl susţineau. Salvarea bărbatului a fost o fereastră deschisă, pe care s-a aruncat în ultima clipă. Pe numele femeii a fost deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 20:21

Vezi și

"În ce situaţie critică puteam să ajung! Dacă nu era deschis, domnule preşedinte, acel geam unde mă duceam?", îi spune alpinistul utilitar administratorului de bloc. În 30 de ani, Silviu le-a văzut pe toate în meseria lui la înălţimi periculoase. Dar nu a crezut că cineva iar putea tăia coarda de care îi depinde viaţa.

Alpinist utilitar din Galaţi, la un pas de moarte

A fost chemat la o intervenţie, la etajul 11, dintr-un bloc cu 12 etaje. Ca să ajungă sus, era susţinut de două corzi, care atârnau pe bloc, de la ultimul etaj până jos la parter. Din senin, o pensionară de la etajul 8 a început să tragă de cele două corzi de care era susţinut bărbatul.

"Le-a tras în casă şi a început să tragă de ele cu o forţă de neimaginat. Eu efectiv nu am reuşit. După ce a început să tragă, m-am dezechilibrat, m-a dat pe spate, m-am dat cu capul de pereţi, mă rog, am avut cască", spune Silviu Bălan, alpinist utilitar.

Pe acelaşi subiect

"Am strigat, dar degeaba. Nu eram jos, eram sus! Dom'ne, nu mai trageţi! S-o fi speriat!", crede Alexandru Anghel, preşedinte asociaţie de bloc.

O idee ingenioasă i-a salvat viaţa

Ca prin minune, alpinistul a reuşit să intre pe o fereastră. O mişcare periculoasă, dar salvatoare.

  • Silviu Bălan, alpinist utilitar: Într-o fracţiune de secundă, cred că 10 cm am reuşit să eliberez şi am intrat în primul geam pe care l-am găsit deschis. 
  • Reporter: Aţi văzut moartea cu ochii?
  • Silviu Bălan, alpinist utilitar: Cam aşa! Dacă nu ar fi fost geamul deschis, vă jur ca nu ştiu ce făceam! 

Femeia de 71 de ani spune că s-a speriat şi a crezut că intră hoţii peste ea. "Mi-a fost teamă, că sunt pe partea noastră nişte persoane mai dubioase. Eu ce vină am?", se întreabă pensionara. "Mi-am cerut scuze, nu am ştiut despre ce este vorba! Fiindcă jos la avizier nu a fost nimic pus că se face vreo intervenţie", adaugă femeia.

Pensionara s-a ales cu dosar penal

Iniţial, pensionara s-a ales doar cu un avertisment. Dar poliţiştii au revenit asupra deciziei şi i-au făcut dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

Un caz asemănător s-a întâmplat şi în urmă cu 12 ani, la Constanţa, când un bărbat a tăiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolația blocului. Pensionarul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tentativă de omor şi a fost obligat să îi plătească alpinistului despăgubiri de 40.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Reacţia pensionarei din Galaţi care era să omoare un alpinist utilitar, după ce a început să tragă de corzi: "Eu ce vină am?"