Antena Meniu Search
x

Video Ce salariu câştigă un electrician în România. Sunt printre cei mai căutaţi pe piaţa muncii

Dorința de a avea un salariu bun este un lucru cât se poate de natural. Asta înseamnă și o stare de confort la locul de muncă, dar și dorința de a rămâne o perioadă îndelungată în postul obținut. Evident, salariul se negociează.

Bogdan Alecsandru
de Bogdan Alecsandru

la 31.03.2023, 17:52

Vezi și

Dacă parcurgi cu bine pașii procesului de angajare, este momentul să porți discuția despre salariu. Aici situația e pe muchie de cuțit, tu vrei cât mai mult, angajatorul vrea să aibă o povară cât mai mică. Cu toate acestea, există domenii unde e nevoie de profesioniști, iar acolo poți să obții un salariu bun.

Cele mai mari salarii medii nete sunt plătite în București, urmat de Cluj, Brașov și Sibiu

Specialiștii din serviceuri și reparații sunt printre cei mai căutați pe piața muncii și sunt plătiți cu circa 3500-4000 de lei pe lună, un vopsitor câștigă 5000, iar un technician depanator poate ajunge chiar la 6-7000. O platformă de anunțuri din România spune că renumerația unui electrician sau a unui instalator se apropie de 4000 de lei, iar a unui technician de diagnoză auto aproape 5000.

Se caută, deci, muncitori calificați pentru domeniul tehnic, un dezavantaj fiind lipsa absolvenților de școli profesionale, unde erau specializați zeci de mii de tineri în toată țara. Mirajul străinătății a dus la un exod al forței de muncă calificate, unde salariile pornesc de la 1500 de euro. Asta în cazul angajaților. Dar atunci când profesioniștii lucrează în sistem individual este clar că valoarea lunară a câștigului crește, dar există și riscuri legate de lipsa asigurărilor sociale, în cazul în care nu își plătește de unul singur contribuțiile.

Și dacă am pomenit de domeniul reparațiilor de tip service, cele mai mari salarii medii nete sunt plătite în București, urmat de Cluj, Brașov și Sibiu, cu sume între 4250 și 3600 de lei. Cele mai mici, în Solobozia, Alba Iulia și Târgu Jiu, între 2100 și 2500 de lei. Privind aceste date, îți poți face o imagine mai clară despre unde te situezi cu retribuţia, la nivelul profesional pe care îl ai. Și știi mai bine cât poți să întinzi negocierea și de unde poți cere bonusuri de performanță sau pentru sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Ce salariu câştigă un electrician în România. Sunt printre cei mai căutaţi pe piaţa muncii