Antena Meniu Search
x

Ce salariu câştigă un tâmplar în România. Specialiștii, tot mai greu de găsit

Cât câștigă un tâmplar în România? Meseria este la mare căutare, însă tot mai puţini tineri aleg formarea profesională în industria mobilei. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 10:18

Ce salariu câştigă un tâmplar în România
Ce salariu câştigă un tâmplar în România - Shutterstock

Meseria este "brăţara de aur", dar cei care o poartă sunt tot mai puţini. Este și cazul specialiştilor în prelucrarea lemnului, care sunt greu de găsit. Sunt la mare căutare astfel de specialişti în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, sau Cluj, iar oferta salarială este între 550 şi 850 euro net, potrivit Ana Vişian, marketing manager în cadrul unei platforme de recrutare, citată de Ziarul Financiar.

„Specialiştii în prelucrarea lemnului sunt greu de găsit, tot mai puţini tineri alegând formarea profesională în industria mobilei. Candidatul pentru rolul de tâmplar lemn trebuie să aibă  experienţă în tâmplărie lemn şi PAL, experienţă de lucrul cu maşinile, utilajele şi materialele caracteristice, să înţeleagă şi să poată respecta desenele tehnice şi schiţele, să ştie să asambleze şi să monteze piesele de mobilier.  

Sunt apreciate abilităţile tehnice şi îndemânare, seriozitate şi orientare către calitate, flexibilitate şi disponibilitate de a călători. Sunt la mare căutare astfel de specialişti în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, sau Cluj, iar oferta salarială este între 550 şi 850 euro net”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, decontarea transportului, bonusuri de performanţă şi prime de sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Ce salariu câştigă un tâmplar în România. Specialiștii, tot mai greu de găsit