Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai mare fabrică din lume şi-a oprit activitatea. Toată tehnologia lumii este asamblată la Foxconn, locul supranumit "fabrica de sinucideri"

La doi ani de la debutul pandemiei, COVID-19 continuă să facă victime. De data aceasta virusul care a afectat toată planeta a "băgat în carantină" cea mai mare fabrică din lume. Din cauza creşterii numărului infecţiilor în zona Shenzhen, Foxconn, cea mai mare fabrică din lume, a fost nevoită să-şi închidă temporar porţile, informează Fortune.

de Redactia Observator

la 14.03.2022 , 15:59

Cea mai mare fabrică din lume şi-a oprit activitatea. Toată tehnologia lumii este asamblată la Foxconn, locul supranumit "fabrica de sinucideri" - Profimedia

Foxconn a oprit luni operațiunile la două dintre cele mai mari fabrici ale sale din Shenzhen, după ce autoritățile din centrul tehnologic din sudul Chinei au ordonat blocarea orașului cu 17,5 milioane de locuitori pentru a combate un focar de COVID-19. Compania a declarat că așteaptă decizia guvernului local pentru a redeschide fabricile.

Administraţia locală din Shenzhen a ordonat blocarea întregului oraș duminică, după ce a raportat 66 de noi cazuri de COVID în acea zi, ducând numărul total al cazurilor la peste 400 de la sfârșitul lunii februarie. Lockdown-ul este programat să dureze o săptămână, timp în care autoritățile sanitare spun că vor testa fiecare rezident de trei ori.

Foxconn a declarat pentru Fortune că a "ajustat" linia de producție pentru a minimiza impactul potențial al opririi activităţii, însă un blocaj de o săptămână în Shenzhen ar putea cauza perturbări majore liniilor internaționale de aprovizionare ale giganților din tehnologie.

Articolul continuă după reclamă

Foxconn, cel mai mare angajator din China

Foxconn, fondată de magnatul taiwanez Terry Gou, este cel mai mare angajator privat din China și a primit supranumele de "fabrica de sinucideri" în 2010, după ce 18 muncitori au cedat condițiilor grele de muncă şi au încercat să se sinucidă.

Compania are ca și client preferat Apple, dar, în realitate, totul este asamblat aici: laptopuri Lenovo, calculatoare Samsung, electronice de larg consum de orice fel.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Cea mai mare fabrică din lume şi-a oprit activitatea. Toată tehnologia lumii este asamblată la Foxconn, locul supranumit "fabrica de sinucideri"