Antena Meniu Search
x

Record de noi cazuri COVID anunţat de China. Numărul infectărilor s-a triplat de la o zi la alta

Autorităţile sanitare din China au anunţat, duminică, 1.807 de noi cazuri simptomatice de COVID-19, de trei ori mai multe decât numărul de cazuri raportate sâmbătă şi un număr zilnic - record de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 13:17

Record de noi cazuri COVID anunţat de China
Record de noi cazuri COVID anunţat de China - Profimedia

Numărul cazurilor simptomatice transmise pe plan intern comunicate sâmbătă a crescut brusc de la 476 de cazuri în ziua precedentă, a anunţat, duminică, Comisia Naţională de Sănătate din China. Cele 1.807 de cazuri raportate duminică au inclus 114 de cazuri care iniţial fuseseră persoane asimptomatice, dar au dezvoltat simptome mai târziu.

Numărul actual de cazuri din China este mult mai mic decât cel din multe alte ţări, dar cazurile tot mai numeroase ar putea îngreuna strategia Beijingului de ”eliminare dinamică” menită să elimine virusul cât mai repede posibil.

China îndeamnă oamenii să se testeze pentru depistarea COVID-19

Autorităţile sanitare au îndemnat populaţia să cumpere truse de autotestare rapidă, deoarece strategia anterioară a Chinei de testare a acidului nucleic, prin care personalul medical preleva probele, a devenit dificilă din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron.

Pe acelaşi subiect

Jilin, un oraş din nord-estul Chinei, a anunţat, sâmbătă, 1.412 de noi cazuri simptomatice, care reprezintă 78% din cazurile totale la nivel naţional. ”(Creşterea) a arătat că unele zone locale, care se confruntă cu un avans rapid al epidemiei, nu au capacitatea de a extinde resursele medicale, ceea ce a dus la internarea limitată a persoanelor în unităţile centralizate într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat un oficial provincial, duminică.

Autorităţile din Changchun, capitala provinciei aflată deja în izolare, efectuează teste în masă şi vor să transforme un centru de expoziţii într-un spital temporar cu 1.500 de paturi, potrivit oficialilor locali şi presei de stat.

Centrul tehnologic din sudul Shenzhen a comunicat, sâmbătă, 60 de noi cazuri simptomatice, un număr zilnic record de la începutul pandemiei în 2020, relatează news.ro. Toate cele nouă districte din Shenzhen au închis restaurantele şi au cerut companiilor să aplice sistemul telemuncă în perioada 14-18 martie, dacă munca la distanţă este posibilă, cu excepţia angajaţilor din sectoarele esenţiale.

Numărul de cazuri COVID creşte pentru a patra zi consecutivă

Numărul de noi cazuri asimptomatice transmise local, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a crescut sâmbătă la 1.315, de la 1.048 cu o zi mai devreme, a patra zi consecutivă de creşteri.

Nu au existat noi decese, numărul morţilor fiind de 4.636. Până pe 12 martie, China raportase 115.466 de cazuri simptomatice confirmate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Record de noi cazuri COVID anunţat de China. Numărul infectărilor s-a triplat de la o zi la alta