Antena Meniu Search
x

Cele mai importante greșeli pe care cuplurile obișnuiesc să le facă atunci când vine vorba despre bani

Banii au fost și vor fi mereu un subiect delicat, însă orice cuplu trebuie să știe cum să gestioneze acest capitol extrem de important în intimitatea oricărei gospodării.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 11:29

- Pixabay

Banii au fost și vor fi mereu un subiect delicat, însă orice cuplu trebuie să știe cum să gestioneze acest capitol extrem de important în intimitatea oricărei gospodării. Organizarea financiară este un capitol la care foarte multe persoane se pot considera restante, din simplul motiv că nu sunt îndeajuns de disciplinate în privința banilor, astfel încât să trateze cu o responsabilitate mai mare un buget lunar. 

Cele mai importante greșeli pe care cuplurile obișnuiesc să le facă atunci când vine vorba despre bani:

Nu își organizează un buget comun

Veniturile sunt individuale într-o gospodărie, însă asta nu înseamnă că nu ar trebui să existe un buget comun lunar pentru a acoperi toate cheltuielile generale precum chiria, întreținerea, lumina, gazul, internetul, TV-ul, telefonul și alte abonamente cu plată recurentă, unde de cele mai multe ori există posibilitatea de a aproxima din timp valoarea totală a cheltuielilor casei. 

Cheltuielile nu sunt planificate de comun acord

Planificarea cheltuielilor într-o gospodărie este un element cheie pentru o stabilitate mai mare din acest punct de vedere. Fie că vorbim despre facturile lunare, vacanțe, alimente, renovări sau achiziții mai scumpe, trebuie să existe o strategie stabilită de comun acord, astfel încât risipa să fie limitată. Chiar și pentru o familie cu economii, un card de credit poate fi soluția cea mai indicată atunci când urmează să fie făcute cumpărături de o valoare mult prea mare. Posibilitatea de a plăti în 12 rate, fără dobândă, chiar și direct din bugetul dedicat economiilor, aduce o stabilitate mai mare din acest punct de vedere în gospodărie.

Nu economisesc împreună

Una dintre cele mai mari provocări în privința economiilor este să transformi acest obicei sănătos într-un reflex lunar. Atunci când economiile sunt planificate la comun, va exista mereu presiunea de a contribui pentru că și cel de lângă tine o face. Această motivație suplimentară poate fi suficientă pentru a ajunge la rezultate bune într-un interval destul de scurt de timp. Altfel, va fi cu atât mai greu de făcut planuri atunci când există dezechilibre mari în bugetul unui cuplu.

Nu există o prioritate a intereselor

Cum de cele mai multe ori există interese diferite chiar și într-un cuplu, în care el ar vrea să investească într-o mașină nouă, în timp ce ea vrea să schimbe mobila de bucătărie, astfel de situații pot da naștere unor conflicte și chiar pune bugetul familiei în pericol. De aceea este indicat ca un cuplu să ia deciziile împreună de fiecare dată, să prioritizeze obiectivele majore, care de cele mai multe ori consumă mare parte din buget și să stabilească o fereastră de timp în care să facă cele mai importante cheltuieli.

Nu lucrează în echipă când vine vorba de cumpărături

Organizarea, în general, nu este deloc grea, însă are nevoie de două lucruri simple: colaborare și consecvență. Atunci când vine vorba despre cumpărăturile zilnice, precum alimentele, cea mai la îndemână soluție prin care un cuplu poate limita risipa financiară este o listă de cumpărături comună. În prezent sunt nenumărate aplicații de organizare a cumpărăturilor care pot fi folosite pentru a evita situația în care și el, dar și ea cumpără aceleași lucruri.

Sursă foto: Pixabay

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cele mai importante greșeli pe care cuplurile obișnuiesc să le facă atunci când vine vorba despre bani