Antena Meniu Search
x

Video Facturile uriaşe au dus la un consum mic de gaz şi electricitate. Cererea la nivelul ţării e tot mai mică

Cererea de gaz la nivelul ţării a scăzut cu 17% în al treilea trimestru din 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit estimărilor OMV Petrom. Consumul clienţilor finali a fost afectat sever de preţurile în creştere.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 20:52

Cererea naţională de gaze naturale a scăzut cu aproape 17% în trimestrul 3 Vezi și

Preţul mediu pentru cantităţile livrate a fost de 558 lei pe MegaWatt oră, faţă de 112 lei pe MegaWatt oră, în 2021. Consumul de electricitate a scăzut, în aceeaşi perioadă, cu 8%, iar producţia naţională s-a redus cu 4 procente.

Pe fondul preţurilor ridicate, companiile au câştiguri record

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat vineri dimineaţă rezultate financiare record pentru primele nouă luni din 2022, pe fondul preţurilor crescute pentru combustibil şi ca urmare a unor volume mai mari aferente vânzărilor de electricitate.

“Într-un mediu volatil, cu preţuri ridicate, cu fundamentele pieţei profund afectate de contextul geopolitic, rezultatul nostru operaţional 1-9/22 din exploatare CCA a crescut la 10 miliarde lei. În aceeaşi perioadă, contribuţia noastră la bugetul de stat a ajuns la 15 miliarde lei, un nivel aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează creşterii impozitelor directe care au fost de peste 5 ori mai mari, determinate în principal de impozitarea gazelor şi energiei electrice”, a spus Christina Verchere, CEO Petrom.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Facturile uriaşe au dus la un consum mic de gaz şi electricitate. Cererea la nivelul ţării e tot mai mică