Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii care vor plăti taxe mai mari din salariu. Guvernul are în plan un alt tip de impozitare

Guvernul are în plan noi taxe. Concret, cei cu salarii peste medie ar putea plăti impozite mai mari, din 2025. Premierul vrea să renunţe la cota unică, în favoarea impozitului progresiv. Iată cine sunt românii care vor plăti taxe mai mari din salariu.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.11.2023, 12:33

Vezi și

Cine sunt românii care vor plăti taxe mai mari din salariu? "Premierul Marcel Ciolacu a propus impozitarea progresivă în ţara noastră. Asta înseamnă că salariile mici vor fi impozitate puţin sau chiar deloc, iar veniturile peste medie vor fi taxate mai mult", transmite Florentina Lazăr, reporter Observator.

Taxe mai mari pe anumite salarii

"Până în anul 2004 am avut această formă de impozitare în ţara noastră, iar la acel moment existau cinci praguri de impozitare, de la 18% - salariaţii plătiţi cu salariul minim, şi până la 40% - cei care au venituri foarte mari", adaugă Florentina Lazăr, reporter Observator.

"O altă variantă pentru a face acestă reformă fiscală pe care ne-am asumat-o în PNRR este cota unică de impozitare de 16% fără excepţii, spunea Marcel Ciolacu. Asta înceamnă că firmele ar putea plăti mai mult pentru angajaţi, întrucât impozitul pe venit este de 10% şi nu 16%, şi un impozit pe dividende mai mare, pentru că în acest moment este 8% şi ar putea creşte în anul 2025", mai spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Marcel Ciolacu promite că taxele şi impozitele nu vor creşte în 2024

În 2024 nu vor fi măriri de taxe şi impozite. Este promisiunea făcută de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu cei mai importanţi oameni de afaceri şi cu reprezentanţii mediului de business. Pe de altă parte, şeful Guvernului spune că din 2025 va trebui făcută o alegere: cotă unică sau impozitare progresivă.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cine sunt românii care vor plăti taxe mai mari din salariu. Guvernul are în plan un alt tip de impozitare