Antena Meniu Search
x

Video Cinism fără margini: n-au tăiat pensiile speciale, însă acum iau bani de la văduve, orfani şi elevi premianţi. Cazul Laviniei, rămasă singură cu doi bebeluşi

În goana după economii, Guvernul a pus ochii cu cinism pe banii văduvelor şi orfanilor. Ministerul Educaţiei vrea să ajute acum doar copiii care au ambii părinţi morţi, iar celor orfani de un părinte le pune condiţii. Haos e şi la bursele de merit. Părinţii sunt revoltaţi, iar Avocatul Poporului îi cere socoteală Ligiei Deca. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 31.08.2023, 20:04

Vezi și

Lavinia Dinu, asociația "există viaţă după doliu": Sunt văduvă de 15 ani, de când copiii aveau 2 ani. Aceasta condiționare pentru venit pe familie te umilește.

Decizia Ministerului Educaţiei de a tăia banii orfanilor a înmărmurit-o pe Lavinia. A lansat o petiţie prin care a strâns deja peste 14 mii de semnaturi online intra captura pentru a schimba soluţia cinică prin care bursele sociale ale copiilor orfani de un părinte sunt condiţionate de venit. Doar la cei cu ambii părinţi decedaţi nu se va ţine cont de noul criteriu.

Cum se justifică Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei se justifică: termenul "orfan" nu există în codul civil. În dicţionarul limbii române, însă, există.

Pe acelaşi subiect

Ariana Duduna, președinte elevi, Constanța: Nimeni nu poate spune că un elev care are doar un sigur părinte decedat nu merită bursa, ca trebuie să îi moară ambii părinţi ca să poată să îi primească.

Bursele de merit sunt şi ele discriminatorii, spun elevii. Dacă până acum toţi elevii cu medii mai mari de 9.50 primeau bursă de merit, acum Ministerul cere premierea doar a primilor 30% dintr-o clasă.

Mădălina Iacob, reporter Observator: De exemplu, la un liceu de top din Capitală, din cei 30 de elevi dintr-o clasă, doar 9 dintre ei ar putea primi bursă de merit. Și asta dacă media lor depășește 9.90 în unele cazuri. Discrepanțe mari se vor simți și între elevii care învață și la profiluri diferite.

Toate modificările ar trebui făcute până luni, când ordinul de ministru va fi publicat în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cinism fără margini: n-au tăiat pensiile speciale, însă acum iau bani de la văduve, orfani şi elevi premianţi. Cazul Laviniei, rămasă singură cu doi bebeluşi