Antena Meniu Search
x

iPhone-ul tău trebuie upgradat de urgență! Codul sursă al iBoot a ajuns pe Internet "E cea mai mare scurgere de informații din istoria Apple"

Codul sursă al iBoot, o componentă software importantă din iPhone-uri, a ajuns pe Internet, specialiștii susținând că e vorba de o gravă problemă de securitate.

Codul sursă al iBoot, o componentă software importantă din iPhone-uri, a ajuns pe Internet. Specialiștii susțin că e vorba de o gravă problemă de securitate.

Ieri, pe site-ul GitHuB, a fost urcat o parte esențială din codul sursă al iOS 9, care pornește sistemul de operare și face primele verificari de securitate și validitate a codului rulat.

Expertul în securitate Jonathan Levin a descris această eroare ca fiind “cea mai mare scurgere de informații din istoria Apple".

Iphone, bresa de securitate la iOS9
Pe acelaşi subiect

Consecințele pot fi grave chiar dacă e vorba de o versiune mai veche a iOS9.

Codul sursă al iBoot ar putea fi folosit de hackeri pentru a vulnerabiliza versiunile mai noi ale iPhone-ului, susțin specialiștii.

Apple susține că nu e niciun pericol

În replică, Apple a anunțat că este vorba de un cod vechi de trei ani, iar sistemul de securitate al telefoanelor nu se bazeaza doar pe codul sursă din iBoot.

Cu toate astea, Apple a cerut, printr-un ordin judecătoresc, îndepărtarea codului de pe site-ul GitHuB, confirmând astfel că acest cod este real.

"Un cod sursă de acum trei ani se pare că a ajuns public. Însă, prin design-ul lor, securitatea produselor noastre nu depinde de menținerea secretului privind acest cod sursă.

Există multe niveluri de protecție, atât  software, cât și hardware, și îi încurajăm pe clienții noștri să-și updateze telefoanele la cele mai noi variante software, pentru a beneficia de aceste protecții", a declarat pentru CNET un purtător de cuvânt Apple, citat de The Sun.

Ultima variantă de iOS este 11, lansată în 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » iPhone-ul tău trebuie upgradat de urgență! Codul sursă al iBoot a ajuns pe Internet "E cea mai mare scurgere de informații din istoria Apple"