Antena Meniu Search
x

Video Conceptul care a luat avânt pe piaţa imobiliară. Zona de nord a Bucureştiului se încadrează perfect în "oraşul de 15 minute"

Traficul infernal al Capitalei îi determină pe viitorii proprietari de locuinţe să fie foarte atenţi la zonele în care cumpără case sau apartamente. Vor ca acestea să fie cât mai aproape de şcoli, centre comerciale, mijloace de transport public dar şi de serviciu. Zona de nord a oraşului îndeplineşte aceste condiţii iar cartierele rezidenţiale de aici se dezvoltă continuu. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.04.2024, 21:00

Vezi și

Să ajungi de acasă în doar 15 minute la şcoală, la serviciu sau la cumpărături a devenit visul oricărui bucureştean. Mai ales în condiţiile în care, un şofer din Capitală pierde anual peste 90 de ore în trafic. 

Şoferi: În jur de o oră, pe zi. 

- 40 de minute in fiecare dimineaţă. Este foarte mult. 

Conceptul care a luat avânt pe piaţa imobiliară

Pe acelaşi subiect

Dezvoltatorii imobiliari au ţinut cont şi de acest lucru când au ridicat cartiere întregi în nordul oraşului. 

Andreea Milea, reporter Observator: Acest complex rezidenţial este situat fix lângă un centru comercial. În plus, este la 5 minute distanţă de parc şi la 8 minute distanţă de primul mall sau până la cele mai apropiate clădiri de birouri. Şcoala este la 14 minute de mers pe jos iar gura de metrou este la mai puţin de două minute. 

Chiar şi aşa, dezvoltatorul va construi o nouă şcoală, mai aproape de complex. 

Andrei Diaconescu, co-fondator, co-CEO ONE: Încercăm să construim noi proiecte în zone care sunt lângă parcuri, lângă transport public, şcoli, zone de relaxare, lângă centre comerciale, astfel încât oamenii să îşi folosească maşinile cât mai puţin. 

Cu astfel de beneficii, mai bine de jumătate din locuinţele care fac parte din astfel de cartiere rezidenţiale se vând din stadiul de proiect. 

Localnici: Noi locuim în zona de nord. Avem aici toate facilităţile pe care le-am căutat. Locul de muncă foarte aproape, supermarket, centre comerciale, o zonă plăcută, destul de liniştită, parc.

- Un parc, centre comerciale, poate un mall, acces la transport în comun. 

România, primul loc din UE cu cei mai mulţi proprietari

România rămâne pe primul loc în topul ţărilor cu cei mai mulți proprietari din Uniunea Europeană - peste 94% dintre locuitori trăiesc în propria casă. 

Zuzanna Kurek, IR manager (Industrial relations managers): Oamenii preferă să deţină o locuinţă, decât să închirieze. A crescut gradul de acces la cumpărarea unui apartament de 50 de metri pătraţi, cu un dormitorm în Bucureşti. În 2008, unei persoane cu un salariu mediu pe economie îi lua 32,8 ani să cumpere un apartament, astăzi timpul a scăzut la sub 7 ani. 

Cu o cerere extrem de ridicată, dezvoltatorii ridică din ce în ce mai repede blocuri de locuinţe, atât în nordul oraşului dar şi în alte zone ale Capitalei. Astfel, sectorul rezidenţial a ridicat mult economia Bucureştiului. 

Victor Căpitanu, co-fondator, co-CEO ONE: Bucureştiul, oraşul în care ne aflăm astăzi, este un oraş extrem de puternic cu un produs intern brut care se aşteaptă să crească la aproape o sută de miliarde de euro, anul acesta. Este un oraş cu o economie mai mare decât a unor ţări vecine, aşa cum sunt Serbia, Croaţia, Bulgaria sau Slovenia. 

Pe lângă cartiere rezidenţiale de lux, Bucureştiul are nevoie şi de hoteluri cu servicii de top. Brandul Mondrian va aduce turismul de 5 stele în Bucureşti, în următorii ani, chiar în inima oraşului, în spatele Ateneului Român. Investiţia se ridică la 28 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Conceptul care a luat avânt pe piaţa imobiliară. Zona de nord a Bucureştiului se încadrează perfect în "oraşul de 15 minute"