Video Cosmin şi Dana au renunţat la oraş şi au pornit o afacere de succes într-un sat de la poalele Transalpinei. Oaspeţii sunt fascinaţi: "E ceva de poveste"
Vacanţele în sate rupte de lume sunt tot mai populare printre turiştii români. În întâmpinarea oaspeţilor, vin tineri cu spirit de antreprenori care au ridicat în zone frumoase şi retrase căsuţe sau corturi de lux. O noapte de cazare costă între 300 şi 400 de lei, dar confortul este acelaşi ca la hotel.
Un sat de la poalele Transalpinei a fost aşezat pe harta turistică de doi tineri, Dana şi Cosmin. Pentru ei, e locul copilăriei. Pe un teren moştenit de la străbunici, au ridicat un mic complex turistic şi, după doi ani de muncă, şi-au văzut visul împlinit.
Cosmin Negrea, administrator resort: E locul unde au trăit străbunicii tatălui meu. Locul unde a fost amplasată casa bătrânească, În locul unde e bungalow-ul 7 şi 8, se regăsea o casă de lemn, construită din bârne. Unde e camera tehnică, era grajdul pentru animale.
Întreaga zonă a fost reamenajată. Doar turmele de oi care pasc liniştite şi peisajul bucolic le mai amintesc de vacanţa de pe vremea bunicilor.
Dana Negrea, administrator resort: În resortul sunt zece bungalow-uri. Avem restaurant în incintă, un spaţiu de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, un lac de pescuit şi, în curând, urmează şi o piscină.
- Glamping: camping de lux printre blocuri. Brașovul, din ce în ce mai căutat pentru oaza de liniște din mijlocul...
- "Ai senzaţia că eşti în Toscana". Condiţii ca la un hotel de 4 stele, în natură. Este ultima modă în materie...
- În România sau în străinătate. Cum își aleg românii destinațiile pentru concediu
Diana Speretoiu, reporter Observator: În bungalow-urile ridicate în vârful dealului, oaspeţii au parte de tot confortul. Căsuţele sunt decorate în stil modern şi au toate utilităţile... Iar priveliştea din jur, verdele crud şi ciripitul de păsări îţi încarcă bateriile cât ai clipi.
Noua afacere i-a făcut pe amândoi să renunţe la viaţa de oraş
Noua afacere i-a făcut pe amândoi să renunţe la viaţa de oraş. Ca să facă acest resort s-au inspirat din propriile vacanţe.
Cosmin Negrea, administrator resort: Am încercat să creăm un loc care să îmbine modernul cu natura. Este ca o grădină interioară închisă, în natură.
Oaspeţii sunt fascinaţi mai ales cei care caută un loc izolat să-şi petreacă vacanţa.
Prietena cuplului: Noi am colindat ţara mai ales în anii de pandemie. Exact astfel de locuri am căutat şi s-au dezvoltat extraordinar în ultimii ani.
Tânăr: E ceva foarte frumos, relaxant, natură.
Tânără: Este ceva chiar de poveste.
O noapte de cazare aici costă în jur de 400 de lei. În zonă sunt şi obiective turistice: mânăstiri monument istoric, peşteri sau staţiuni.
Alţi doi tineri au investit într-un concept inedit: glamping
Tot în Gorj, într-un sat în care mai trăiesc 500 de oameni, alţi doi tineri au investit într-un concept inedit: glamping. Au instalat pe un deal de la poalele Munţilor Căpăţânii şase corturi pentru cei care iubesc vacanţele în natură. Au descoperit zona ca turişti.
Florin Doinea, antreprenor: Am văzut zona, e foarte frumoasă şi are potenţial turistic foarte mare şi am încercat să dezvoltăm puţin. Începem cu o cazare, un foişor cu bucătărie utilată, dotată, zonă pentru copii, zonă de relax pentru adulţi.
Florin şi soţia lui au încercat să redea confortul din oraş la ţară.
Florin Doinea, antreprenor: Am stat foarte mult timp la oraş, crescut la ţară, am zis să ne retragem la ţară şi ne-am retras în zona Polovragiului.
O noapte în cort costă 300 de lei. Cei doi antreprenori vor să se extindă în viitor şi să ridice câteva cabane A-frame, inspirate din filmele americane şi care sunt to mai populare şi la noi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰