Cresc preţurile la apartamentele din blocuri noi în Capitală
Căutate în anii trecuţi pentru calitatea construcţiei, blocurile vechi au început să piardă teren în faţa celor noi
2018 începe cu o rocadă pe piaţa imobiliară din Capitală! Apartamentele noi sunt mai scumpe decât cele din blocurile vechi. Căutate în anii trecuţi pentru calitatea construcţiei, blocurile vechi au început să piardă teren în faţa celor noi din cauza învechirii instalaţiilor de apă, canalizare şi curent. Majoritatea celor interesaţi de o casă la Salonul Imobiliar din Capitală vor să investeasă doar în finisaje şi mobilier.
Căutate în anii trecuţi pentru calitatea construcţiei, blocurile vechi au început să piardă teren în faţa celor noi din cauza învechirii instalaţiilor de apă, canalizare şi curent. Majoritatea celor interesaţi de o casă la Salonul Imobiliar din Capitală vor să investeasă doar în finisaje şi mobilier.
ANDREEA MINCU, manager de proiect cartier rezidenţial:
Întotdeauna un lucru nou este mult mai bun şi se gândesc şi la viitor, la viitorul copiilor. Este mult mai bine să ai totul nou, să nu mai investeşti.
- Regula celor trei R. Cum să îţi redecorezi casa la un sfert din preţul pieţei
- Tinerii români au bătut recordul la şomaj în Europa. Cei care reuşesc să se angajeze dau naştere unui nou trend
- Leguma pe care se bat producătorii, deşi răsadurile costă enorm. Preţul unei singure seminţe: "Merită tot...
- Bancă vs. Fidelis: Cât câștigi în plus dacă investești 100.000 de lei în titluri de stat față de un depozit...
- Economia globală, zguduită de "Ziua Eliberării". Războiul comercial pornit de Trump ar putea bloca exporturile...
Un apartament de două camere într-un bloc vechi costă între 65 şi 75.000 de euro. Pentru aceeaşi suprafaţă, într-un bloc nou, plătim între 85 şi 90.000 de euro. Cu 20.000 mai mult. Diferenţa este, însă, că într-un apartament nou nu avem nevoie să facem îmbunătăţiri, iar o parte dintre ele au şi mobila inclusă în preţ.
Însă în ciuda modificărilor, preţurile rămân în continuare destul de ridicate.
Tendinţele s-au schimbat şi în ceea ce priveşte poziţionarea locuinţei. Nu mai sunt căutate ansamblurile de la periferia Bucureştiului, unde avantajul era liniştea, ci zonele centrale, cu acces la mijloacele de transport în comun.
NORMAND ANGHEL, consultant imobiliar:
Apropierea de metrou, de diverse instituţii bancare, magazine, hipermarketuri, accesul mai rapid în centru ar fi nişte avantaje destul de mari.
În anumite zone, vilele au ajuns să coste mai puţin decât apartamentele cu două sau trei camere. În cartierul Berceni, de exemplu, o casă de 120 de metri păraţi se vinde cu 75.900 de euro. Vine la pachet şi cu un spaţiu verde de 130 de metri pătraţi.
ADRIAN CRĂCIUN, consultant imobiliar:
În ultima perioadă clienţii caută mai mult vile. Mai ales că preţul unei vile poate fi chiar sub 90.000 de euro, la distanţă de 7-8 minute faţă de metrou.
Statisticile arată că, în ultimii zece ani, unul din doi români a luat cel puţin un credit pentru achiziţionarea unei locuinţe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰