Antena Meniu Search
x

Criza provocată de coronavirus a lăsat urme și în benzinării

Criza sanitară a avut efect de domino în toată economia. Inclusiv în industria petrolieră. Concomitent cu preţurile, a scăzut şi cererea. Pentru a suporta mai uşor pierderile, unele benzinării s-au transformat în adevărate mini-marketuri și au scos la vânzare de toate, de la detergenţi de rufe la şuncă şi caşcaval.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 01:11

Vezi și
  • Prețul carburanților a scăzut considerabil.
  • Benzinăriile și-au diversificat vânzările.

Cum starea de urgenţă ne-a tinut mai mult in casă în ultimele două luni, prin benzinării a cam bătut vântul. Şi asta deşi preţul carburanţilor a scăzut sub 4 lei şi 50 de bani.

Au scăzut preţurile, dar au căzut şi vânzările. În aprilie, au fost cu 45% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

Ioan Purica, analist energie: Ultimele doua luni de stare de urgenta au condus la o scadere masiva a transportului, mai ales transportul privat.  Lucru care a facut ca toate statiile de produse petroliere sa aiba o scadere puternica a vanzarilor pe partea de produse petroliere.

Ca să suporte mai uşor pierderile, benzinăriile s-au transformat în magazine cu de toate şi vând inclusiv pâine şi lactate.

Ioan Purica, analist energie: Faptul ca statiile de benzina au înțeles sa își diversifice vanzarile în și alte produse conduce la o rezilienta mai mare în a absorbi socuri de genul celui prin care trecem acum.

Preţurile sunt mai mari faţă de cele din supermarketuri. De exemplu, un pachet de telemea de 200 de grame se vinde în benzinărie cu 9 lei, iar în supermarket cu aproape 7 lei. Iar şunca presată, de 200 de grame, e mai scumpă cu patru lei în staţiile de alimentare. Şi au clienţi, mai ales seara când multe magazine sunt închise.

”S-au făcut eforturi rapide de a aproviziona o parte din staţiile noastre cu produse de larg consum, atât de căutate în această perioadă: apă şi băuturi non-alcoolice în ambalaje mari, conserve, lapte, cereale, produse congelate, mezeluri şi brânzeturi, detergenţi, produse cosmetice şi de igienă, dar şi o gamă largă de produse destinate petrecerii timpului liber în casă”, spun reprezentanţii unui mare lanţ de benzinării.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Criza provocată de coronavirus a lăsat urme și în benzinării