Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit Andrei să-şi dubleze numărul de angajaţi pentru afacerea sa în ultimul an. "Trucul" prin care patronii nu mai duc lipsă de personal

Românii vor să fie angajaţi cu jumătate de normă! Date recente arată că numărul joburilor part time a crescut în acest an. La fel şi oferta. Deşi angajatorii plătesc la fel de multe taxe la stat cât pentru un salariat cu normă întreagă, au înţeles că românii vor flexibilitate. Fruntaşi la aplicări pe aceste poziţii rămân studenţii, urmaţi de adulţii peste 25 de ani care vor să lucreze de acasă şi să îmbine două locuri de muncă pentru un venit mai mare. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 20.10.2023, 18:10

Vezi și

Dragoş este pizzer şi lucrează cu jumătate de normă la două restaurante din Capitală. 

Dragoş, pizzer: E mai profitabil să lucrez în două locuri. Meseria o fac de 14 ani şi part time de şase ani. 

Patronii au înţeles că cea mai bună variantă de a nu duce lipsă de personal este să cauţi şi angajaţi part time. 

Andrei Cristache, proprietar pizzerie: Noi ca business să nu depindem de unu, doi sau trei oameni. În felul acesta avem mai mulţi angajaţi şi în momentul în care un angajat îşi doreşte să plece nu ne afectează foarte tare. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ai sporit numărul lor anul acesta?

Andrei Cristache, proprietar pizzerie: Da! L-am dublat aproape! 

În ce domenii de activitate sunt cele mai multe joburi part time

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Domeniile de activitate care au avut cele mai multe poziţii deschise part time pe platformele de recrutare în acest an au fost serviciile şi HoReCa, divertismentul, dar şi PR-ul şi marketingul. 

Ana Călugăru, director comunicare platformă recrutare: Dacă până acum joburile part time erau asociate aproape exclusiv cu cei foarte tineri care voiau să acumuleze în primul rând experienţă, acum vedem un interes crescut din partea categoriilor superioare de vârstă. Ne arată faptul că sunt oameni care au nevoie să-şi suplimenteze veniturile şi nu pot face asta decât luând un alt job decât pe cel pe care îl au zi de zi. 

Peste 62.000 de locuri de muncă part time, scoase în piaţă de la începutul anului

Oana Datki, specialist în resurse umane: În această perioadă e din ce în ce mai mare atât cererea cât şi oferta de joburi part time pentru că se revine încet încet la o situaţie normală. Există anumite joburi pentru care soluţia de part time este singura viabilă. Şi aici mă refer la joburi care presupun doar o durată mai scurtă de activitate. Mă refer la joburi care presupun ocupanţi care pot lucra doar part time. 

Peste 62.000 de locuri de muncă part time au fost scoase în piaţă de la începutul anului şi până acum. Joburile cu jumătate de normă continuă să fie impozitate la nivelul salariului minim pe economie, care a crescut de la 1 octombrie la 2.079 de lei net. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cum a reuşit Andrei să-şi dubleze numărul de angajaţi pentru afacerea sa în ultimul an. "Trucul" prin care patronii nu mai duc lipsă de personal