Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit un orăşel din România să-şi dubleze PIB-ul, în doar câţiva ani. Primarul are planuri mari de dezvoltare

Este sezonul festivalurilor, iar pentru iubitorii de de blues și rock destinația verii este Brezoi. Este deja a patra ediție a evenimentului organizat în aer liber, la poalele muntelui, care a devenit o emblemă pentru orașul vâlcean. Iar asta se vede prin miile de turiști care ajung aici, dar și în încasările care intră în bugetul local. 

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 15:39

Vezi și

Când spui blues, spui Brezoi. Sunt şase zile în care cei mai cunoscuți artiști de pe întreg mapamondul încing atmosfera. De departe, cea mai așteaptă voce este Beth Hart. Artista americană nu a lipsit de la nicio ediție a festivalului, iar anul trecut a cantat la Brezoi cinci zile. Organizat într-un spațiu generos și cu o priveliște de vis, festivalul e o experiență pe care trebuie să știi cum să o trăiești. Un pahar de vin, un scaun pliabil și o detașare de tot ce înseamnă cotidianul apăsător sunt elemente cheie. "Ce-au făcut oamenii ăştia cu localitatea, care era doar locul în care făceau stânga spre Voineasa, atât ... E minunat", spune un participant la festival. "Am mai fost de vreo trei ori. Îmi place muzica, pentru că pot fi aproape de ei, e mai pe sufletul meu", mărturiseşte un altul.

Cum a reuşit oraşul Brezoi să-şi dubleze PIB-ul

Nu e de mirare că cine a venit o dată aici, se va întoarce. Iar micul oraș de la confluența râului Lotru cu râul Olt nu e niciodată mai animat decât în zilele festivalului. Beneficiul de imagine este imens, spune primarul, decis să susțină orice inițiativă similară. "PIB-ul oraşului Brezoi s-a dublat. Dacă acum patru ani aveam undeva la 600 de locuri de cazare, acum am ajuns aproape de 900 şi sperăm că vom atinge cifra de 1.000. În primul rând cu festivalul are legătură, pentru că de fapt ăsta a fost laitmotivul dezvoltării turistice a localităţii noastre", crede Robert Schell, primar Brezoi.

Anul acesta, Brezoi a fost nominalizat în competiția "destinația turistica a anului" și a primit premiul juriului. Festivalul se încheie pe 24 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cum a reuşit un orăşel din România să-şi dubleze PIB-ul, în doar câţiva ani. Primarul are planuri mari de dezvoltare