Antena Meniu Search
x

Cum amenajezi o baie mică cu piatră naturală?

Probabil că nu o dată ți-ai dorit să ai acasă o baie ca la SPA. Acest tip de amenajare îți este mai accesibil decât ai putea crede; trebuie doar să alegi materialele potrivite și să le îmbini armonios.

de Redactia Observator

la 14.03.2019, 13:58

- Pixabay

Probabil că nu o dată ți-ai dorit să ai acasă o baie ca la SPA. Acest tip de amenajare îți este mai accesibil decât ai putea crede; trebuie doar să alegi materialele potrivite și să le îmbini armonios. Piatra naturală va rămâne în topul preferințelor multora dintre noi, datorită rezistenței, frumuseții și versatilității ei.

Materialele naturale înnobilează o încăpere, iar posibilitățile de finisare ale acestora oferă nenumărate alternative de amenajare. Când depășești limitele convenționalului și decorezi baia cu piatră, momentele de relaxare în cadă devin răsfățuri exotice. Iată câteva idei de amenajare cu piatră naturală a unei băi restrânse:

Piatră naturală arată foarte bine atât în combinație cu pereții simpli, acoperiți cu lavabilă, cât și cu cei placați cu faianță, travertin sau sticlă. Altfel spus, stilul de amenajare al băii îți va dicta cu ce să combini piatra decorativă.

1. Tipul materialului

Când alegi piatră naturală pentru baie, este important să te orientezi către materiale rezistente la umiditate. Printre cele recomandate sunt granitul, marmura, onixul și travertinul.

2. Tratament impermeabilizant

Este important să tratezi plăcile cu un impermeabilizant care rezistă în spații umede. Dacă vrei să folosești plăci polisate (lucioase), trebuie să ții cont de tipul impermeabilizantului, deoarece în acest caz trebuie să alegi unul special care poate penetra stratul de luciu și pătrunde în structura pietrei.

3. Aplicare corectă

Placarea pietrei naturale în baie necesită cunoștințe și informații amănunțite despre lucrul cu acest material, întrucât pot apărea probleme atât la montare, cât și la îmbinare sau chituire, din cauza spațiilor mari, diferențelor de grosime etc. Vezi aici preț sapă de egalizare dacă ești în căutarea uneltelor potrivite.

4. Adezivul potrivit

Spre deosebire de faianță, piatra naturală necesită un adeziv special pentru lipirea plăcilor, care să aibă putere de absorbție medie sau mare de beton. Este important să alegi un produs profesional special conceput pentru acest tip de plăci naturale.

5. Premontajul

Înainte de a fixa plăcile cu adeziv direct pe perete, se realizează o stereotomie pe pardoseală pentru a verifica dacă îți place cum se îmbină fiecare placă, dar și pentru a îmbina plăcile astfel încât să obții la final un aspect uniform. Piatra naturală de orice fel este casantă și sunt șanse să găsești plăci ciobite pe care este indicat să le montezi la capete.

6. Produse adecvate pentru curățare

Produsele comune pentru curățare pot deteriora suprafața delicată a pietrei, de aceea este indicat să folosești unele speciale pentru întreținerea acestui material.

De reținut:

Nu folosi piatră naturală lucioasă pentru placarea pardoselii - există pericolul alunecării.

Alt avantaj al pietrei naturale - nu se foloseşte doar la placarea pereților sau a podelei, ci și la realizarea blaturilor şi contrablaturilor, a căzilor de baie, de duş sau a lavoarelor.

Travertinul poate fi adaptat stilului rustic, tradiţional, mediteraneean şi se asortează frecvent cu lemnul.

Marmura este folosită pentru aspectul distins şi elegant pe care îl dă unei băi. De obicei, este combinată cu elemente de inox, suprafeţe lucioase, oglinzi mari.

Ardezia este apreciată atât pentru durabilitatea sa, cât și pentru frumusețea naturală a nuanțelor. În plus, proprietățile antiderapante recomandă acest material pentru placajele orizontale sau verticale din baie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cum amenajezi o baie mică cu piatră naturală?