Antena Meniu Search
x

Disperaţi să-şi recupereze banii blocaţi, mai mulţi oameni au dat spargeri la bănci din Liban. "Nu mai am nimic de pierdut"

Incidente bizare în Liban, unde două persoane "disperate" şi aparent înarmate, au încercat să-şi recupereze cu forţa propriii bani, depuşi la bănci diferite, din Beirut şi oraşul montan Aley. Potrivit CNN, sumele respective au fost blocate, ca urmare a crizei financiare din ţara din Orientul Mijlociu.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 11:55

Spargeri la băncile din Liban. Oamenii îşi vor banii înapoi
Spargeri la băncile din Liban. Oamenii îşi vor banii înapoi - Profimedia

Un incident neobişnuit a tulburat, miercuri, liniştea clienţilor şi personalului dintr-o sucursală a băncii libaneze BLOM Bank, din Beirut. O femeie înarmată cu un pistol, care avea mai mulţi complici, a ameninţat persoanele aflate în interiorul clădirii, într-o tentativă de luare de ostatici, reuşind să fugă cu peste 13.000 de dolari, în numerar. Banii ar fi fost propriile economii, "recuperate" astfel din contul blocat, la care nu mai avea acces, susţin surse din cadrul anchetei.

Spargeri la bancă, pentru a-şi recupera banii. "Nu mai am nimic de pierdut"

Reprezentanţii BLOM Bank au vorbut public despre clipele terifiante, când femeia înarmată a venit după bani. Aceştia spun că i-a ameninţat pe clienţi că va declanşa focul asupra lor, apoi l-a forţat pe managerul sucursalei să aducă suma cash, din seif. Înainte să dispară, femeia identificată drept Sali Hafiz ar fi menţionat pentru presa locală că pistolul era "o jucărie" şi că avea nevoie de bani pentru a-şi ajuta sora bolnavă de cancer. 

"Nu mai am nimic de pierdut, am ajuns la capătul posibilităţilor. Mi-a mai rămas doar să-mi vând un rinichi pentru a-mi putea ajuta sora să primească tratamentul de care are nevoie", a mai spus aceasta. Povestea femeii a fost confirmată şi de oficialii BLOM Bank. "Nu ne-au mai rămas decât banii din bancă. Fiica mea a fost forţată de împrejurări să ia aceşti bani. Era dreptul ei, contul ei personal", a adăugat Hiam Hafiz, mama lui Sali Hafiz.

La scurt timp după cele petrecute, un bărbat înarmat a intrat într-o altă bancă, din oraşul montan Aley, pentru a retrage o parte din economiile de-o viaţă. Acesta s-a predat ulterior şi a ajuns pe mâna poliţiei, au declarat autorităţile.

Băncile din Liban au blocat majoritatea depozitelor cetăţenilor, în urma crizei economice care afectează ţara de trei ani. Mulţi omeni au ajuns în pragul sărăciei, în situaţii critice, în care nu-şi mai permit nici măcar alimentele de bază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Disperaţi să-şi recupereze banii blocaţi, mai mulţi oameni au dat spargeri la bănci din Liban. "Nu mai am nimic de pierdut"