Antena Meniu Search
x

Cum să economisești bani când aștepți un copil

Atunci când familia ta așteaptă un nou membru este important să te pregătești riguros pentru o mulțime de schimbări. Unele dintre lucrurile care vor fi complet date peste cap sunt cheltuielile lunare, fapt ce începe cu mult înainte să-ți ții bebelușul în brațe. Încă din timpul sarcinii apar numeroase costuri pentru analize, ecografii sau diferite produse pentru gravide. 

de Redactia Observator

la 27.02.2020, 15:54

Cum să economisești bani când aștepți un copil
Sfaturi pentru a economisi bani în așteptarea unui copil - freepik.com

Atunci când familia ta așteaptă un nou membru este important să te pregătești riguros pentru o mulțime de schimbări. Unele dintre lucrurile care vor fi complet date peste cap sunt cheltuielile lunare, fapt ce începe cu mult înainte să-ți ții bebelușul în brațe. Încă din timpul sarcinii apar numeroase costuri pentru analize, ecografii sau diferite produse pentru gravide. 

Mai mult, nașterea atrage după sine cheltuieli ridicate, la fel și pregătirea pentru camera copilului sau achiziția obiectelor necesare în primele luni de la venirea pe lume a micuțului. Practic, din punct de vedere financiar trebuie să te pregătești pentru toate și cum situația ta se va schimba pe măsură ce copilul va înainta în vârstă, e necesar să fii chibzuit încă de pe acum ca să excelezi în meseria de părinte. Iată cum poți să economisești bani înainte de nașterea copilului tău:

Stabilizează-ți bugetul

Ca să poți pune mai ușor bani deoparte atunci când aștepți un copil încearcă să îți pui la punct bugetul personal. În acest sens, calculează-ți veniturile și cheltuielile lunare, analizează costurile inutile și elimină-le sau plătește datoriile ca să te poți concentra pe venirea pe lume a celui mic. Dacă ai prea multe rate incomode la credite, te sfătuim să le aduni într-un singur împrumut. Spre exemplu, poți apela la Viaconto ca să îți acoperi extinderea de card ori să returnezi sumele folosite prin intermediul unui card de credit.

Stabilirea unui buget lunar te va ajuta să economisești bani pe perioada sarcinii, dar să îți formezi totodată o rutină și pentru viitor, mai ales că cheltuielile tale vor crește de la o lună la alta.  

Cumpără produse second-hand

Multe dintre magazinele online sunt pline de produse la mâna a doua, iar tu poți face economii semnificative dacă cumperi astfel de lucruri. Ia în considerare faptul că copiii cresc foarte repede și aproape toate obiectele pentru care cheltui sume uriașe nu vor fi folosite nici măcar câteva luni. De la gadgeturi și leagăne până la cărucioare sau piese de mobilier, multe dintre lucrurile second-hand sunt aproape noi, însă prețul lor este cu o treime mai mic decât cel inițial.

Împrumută haine pe perioada sarcinii

Corpul unei femei însărcinate are parte de foarte multe modificări într-un timp destul de scurt. Pentru a nu cheltui inutil banii pe haine, cel mai simplu ar fi să împrumuți piese vestimentare de la prietenele care sunt gravide sau au născut recent. Acestea îți vor prinde foarte bine, iar banii  pe care i-ai fi cheltuit pe haine îți poți redirecționa către alte cheltuieli ori îi pui deoparte.

Profită de mostre sau produse gratuite

Viitoarele mămici se bucură de tratament preferențial în anumite situații, iar acest lucru este valabil pentru analize, produse cosmetice, scutece, lapte praf sau alte articole de bebeluși. Mai exact, interesează-te cu atenție despre ofertele firmelor din domeniu înainte de a plăti o ecografie ori întreabă medicul de familie despre mostre gratuite de produse atunci când mergi la control. Orice lucru îți va fi de ajutor pentru a economisi mai mult, atât în perioada sarcinii cât și în primele săptămâni de la venirea pe lume a copilului.

Achiziționează doar ceea ce ai nevoie

Nu te grăbi să cumperi o mulțime de haine pentru bebeluș înainte de venirea sa pe lume. Este de înțeles dorința ta de a-i oferi tot ceea ce este mai bun, însă dacă nu ai mai trecut printr-o astfel de experiență, s-ar putea ca multe obiecte să fie inutile. Hainele sau jucăriile, de pildă, vor fi principalele cadouri pe care o să le primească cel mic la venirea pe lume.

Încearcă să achiziționezi doar lucruri absolut necesare ori care au o utilizare multiplă, cum ar fi cărucioarele care vin împreună cu landou și scaun de mașină sau scaune de masă care se transformă în balansoar.

Urmărește reducerile

Poți să economisești sume de bani semnificative dacă profiți de reduceri și promoții. Așadar, ia în considerare voucherele, cardurile de fidelitate, ofertele speciale și zilele în care sunt discounturi la magazinele în care obișnuiești să îți faci cumpărăturile.

Venirea pe lume a unui copil este, fără îndoială, un efort din punct de vedere financiar. Însă, dacă împletești bucuria cu planificarea atentă a unui buget și creativitatea, vei reuși să economisești mai mulți bani astfel încât să nu îți faci griji pentru finanțele personale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cum să economisești bani când aștepți un copil