Antena Meniu Search
x

Video Cum fac românii economie la factura la energie. Primele măsuri luate în prag de iarnă

Reducerea costurilor la energia electrică poate fi făcută prin mai multe metode. Una dintre ele: reducerea temperaturii din casă, o soluţie la care se gândesc tot mai mulţi dintre români.

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 14.11.2022, 13:08

Vezi și

Grijile cresc odată ce gradele din termometre încep să scadă. Cand e frig afară, avem nevoie de căldură în case, pe care... trebuie să ne-o permitem.

Facturile la energie îi obligă pe români să facă tot mai multă economie

Potrivit celor mai recente studii, 95% dintre români s-au declarat îngrijoraţi de evoluţia preţurilor la energie. Cei mai afectaţi de facturile în creştere par să fie cei peste 55 de ani, dar nu doar ei. 6% dintre respondenţii cu vârste între 18 şi 24 de ani spun că sunt preocupaţi de situaţia actuală. 

Motiv pentru care... tot mai mulţi încep să apeleze şi la câteva măsuri extreme pentru a reuşi să facă economii. Un sfert dintre românii care au centrale au redus deja temperatura din locuinţe sau intenţionează să nu mai facă la fel de multă căldură în casă în lunile de iarnă. Iar pentru asta, peste jumătate dintre respondenţi au decis că vor să investească în termostate inteligente care se le aducă beneficii pe termen lung. 

Foarte importante sunt şi sfaturile de economisire. Întrebaţi la cine ar apela pentru câteva ponturi pentru facturi mai mici, cei mai mulţi spun că se informează de pe internet. Tinerii, în cea mai mare parte. Doar puţin peste o treime plănuiesc să apeleze la un specialist din domeniul energiei termice. În această categorie sunt cei peste 45 de ani. Pe de altă parte sunt şi cei care iau în calcul să se adreseze direct furnizorului de energie, iată -38%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cum fac românii economie la factura la energie. Primele măsuri luate în prag de iarnă