Antena Meniu Search
x

Cum să îți faci dormitorul să arate ca un hotel de cinci stele

Camera preferată a oricărui om este dormitorul, de aceea ar trebui să fie încăperea în care investești cel mai mult din întreaga casă când vine vorba de amenajarea acesteia. Unde mai pui că ne petrecem, în medie, o treime din viață acolo.

Camera preferată a oricărui om este dormitorul, de aceea ar trebui să fie încăperea în care investești cel mai mult din întreaga casă când vine vorba de amenajarea acesteia. Unde mai pui că ne petrecem, în medie, o treime din viață acolo, ceea ce înseamnă că ar trebui să faci tot ce îți stă în putință pentru a integra aici  confortul și a crea o atmosferă caldă și primitoare.

Ne-am gândit că ți-ar prinde bine câteva idei de amenajare, care ar transforma orice cameră banală într-una a unui hotel de cinci stele. Iată care sunt patru din cele mai importante modificări pe care trebuie să le faci, ca să te simți ca în vacanță, în fiecare zi, chiar la tine acasă.

Folosește draperii lungi și opace

Intimitatea este cea mai importantă atunci când vine vorba de spațiul în care îți cauți relaxarea, iar draperiile știu cel mai bine să îți asigure  acest element esențial . Găsește un model și un material care să se asorteze cu restul dormitorului și montează-le cât mai curând la ferestre. Vei avea nu numai un mediu ideal în care te poți manifesta așa cum îți dorești, dar te vei putea bucura și de un somn odihnitor, mulțumită lipsei luminii din încăpere. Draperiile care ating podeaua creează impresia unui loc elegant, așa că te vei simți excepțional în dormitorul tău proaspăt renovat. Nu trage, totuși, draperiile complet pe timpul nopții, pentru că riști să fii tentat să dormi mai mult, fiind întuneric beznă în cameră, și să ratezi minute bune din ziua următoare, poate chiar să întârzii la serviciu sau la întâlnirile programate dimineața.

Cumpără-ți un pat king size

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai la finalul unei zile pline, când ajungi acasă, faci un duș și te arunci într-un pat imens și confortabil. Mărimea contează, mai ales în acest caz, când ar fi bine să optezi pentru un cadru de pat mare, cât mai mare. Vei avea loc suficient să te întinzi în el cât îți poftește inima și să rămână îndeajuns loc și pentru jumătatea ta. Îți vei mulțumi pentru alegerea făcută mai ales în nopțile de vară, când atingerile în timpul somnului, din cauza dimensiunilor mici ale patului, pot deveni chiar neplăcute, mai ales în combinație cu temperaturile ridicate. Dacă ai petrecut măcar o noapte într-un hotel de cinci stele, știi despre ce vorbim când spunem că patul este cel mai important din dormitor, nu-i așa?

Folosește aceeași gamă de culori

Nu trebuie să-ți bucuri doar simțul tactil atunci când atingi, de exemplu, lenjeria de pat, ci și pe cel vizual. O gamă de culori atent aleasă, în concordanță cu sugestiile făcute de designerii de interior, te va ajuta și mai mult să te relaxezi în intimitatea locuinței tale. Culorile marine, cum sunt verdele, albastrul sau griul, ajută enorm la inducerea mai rapidă a stării de somnolență. În schimb, nuanțele prea intense sau cele de roșu sau galben te vor ține mai mult timp treaz, din cauză că ochii tăi nu se vor putea destinde. Păstrează-le pe acestea din urmă pentru bucătărie sau baie, unde ai nevoie de energie, și alege pentru dormitor variantele mai calme. Utilizează aceleași culori în toate articolele care formează mobilierul dormitorului și vei avea mereu impresia că ești într-o cameră de lux a unui hotel.

Ajută-te de lumina artificială

Ținând cont de destinația dormitorului, e lesne de înțeles că lumina din această încăpere va fi în general difuză. Totuși, până să vină Moș Ene pe la gene, cel mai probabil vei răsfoi o revistă, poate vei mai citi un capitol din cărțile preferate sau, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, te vei uita  la un film. De aceea, e nevoie să te folosești de surse de lumină artificială, atât pentru a-ți ajuta ochii să nu se forțeze, făcând activitățile amintite mai sus, dar și pentru a crea un mediu intim. O instalație cu lumină galbenă, întinsă deasupra patului sau în partea opusă acestuia, va face din dormitorul tău un loc magic, în care abia aștepți să te cuibărești. Mai poți folosi veioze cu un design inedit sau lampadare, pentru o experiență reconfortantă.

E momentul să dai un refresh dormitorului tău și să te bucuri de un spațiu ideal pentru relaxare. Dacă ai nevoie de un ajutor financiar pentru a demara proiectul, îl poți găsi aici. Scapă de grija banilor și creează-ți un loc în care visele sunt mai dulci!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Cum să îți faci dormitorul să arate ca un hotel de cinci stele