Antena Meniu Search
x

Cum poți să îi ajuți pe alții, deschizând o afacere

Există prejudecata că cei care decid să pună pe picioare o afacere proprie o fac în primul rând pentru câștiguri.

Există prejudecata că cei care decid să pună pe picioare o afacere proprie o fac în primul rând pentru câștiguri. Cele mai de succes companii din lume au fost, însă, fondate de oameni care și-au urmat pasiunea sau care și-au dorit să se implice mai activ în societate.

Nu doar companiile mari pot să ajute însă, ci și businessurile mici. Dacă îți dorești să deschizi o afacere, dar nu ai găsit încă ideea care să pună lucrurile în mișcare, iată ce afaceri ar putea fi cu adevărat utile pentru cei din jur, dar și profitabile:

1. Când ajuți mamele, ajuți de fapt o întreagă familie. Cursurile oferite online le permit inclusiv proaspetelor mămici, care sunt nevoite să petreacă mult timp acasă, să își continue studiile.

2. Serviciile de reparații pentru biciclete sunt mult mai utile decât îți imaginezi. Nu doar că vei avea clienți mulțumiți, dar vei contribui și la schimbarea modului în care se realizează transportul în orașele sufocate de aglomerație și poluare.

3. Fermele ecologice, cu livrare la domiciliu sunt tot mai apreciate în țara noastră, fie că este vorba despre cultivarea fructelor și legumelor, sau despre creșterea păsărilor. O afacere cu adevărat utilă, în acest domeniu, este cea care poate asigura și livrarea produselor acasă, sau la birou.

4. Comerțul cu materiale de construcții este o afacere de sucess în România, asta pentru că românilor le place să construiască, să renoveze și să decoreze. Dacă le poți oferi materiale de bună calitate, la prețuri corecte, poți trece acest domeniu pe lista afacerilor cu adevărat utile. Ulterior, dacă ideea se dovedește profitabilă, te poți gândi să ajuți și în alte moduri, așa cum face, de exemplu, Cezar Rapotan, proprietarul companiei Arabesque.

5. Serviciile de consultanță sunt încă foarte solicitate, fie că este vorba despre consultanța de business, cea din domeniul comunicării sau al contabilității. Nu trebuie să mai explicăm de ce sunt de mare ajutor: însăși cuvântul consultanță vorbește despre utilitatea acestor servicii.

6. Atelierele de reparații electronice care au clienți cu adevărat mulțumiți nu sunt chiar atât de multe. Ca să îți găsești, însă, loc pe piață, încearcă nu doar să oferi servicii impecabile, ci și să găsești o nișă care îți va diferenția afacerea de altele similare: de exemplu, poți repara și echipamente vechi, pentru care piesele de schimb sunt dificil de procurat astăzi.

7. Serviciile editoriale sunt cerute de tot mai multe companii, care au nevoie de conținut intern, conținut pentru site și pentru platformele sociale și copywriting. Dacă ai talent la scris și cunoștințe de marketing, te poți gândi la un mic business în acest domeniu. Nu ajuți doar companiile, ci și publicul, care va primi informații corecte, utile și ușor de înțeles.

8. Magazinele de cadouri sunt o altă idee pentru care cei din jur îți vor mulțumi. Poți oferi toate cadourile posibile, sau dimpotrivă, îți poți alege doar câteva segmente, cum ar fi cadourile destinate iubitorilor de animale, sau cele gândite pentru cei care practică diferite sporturi.

Tu care crezi că sunt cele mai utile afaceri, din lista de mai sus? Mai multe idei pentru un business în domeniul serviciilor găsești aici.

Sursa foto: Pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cum poți să îi ajuți pe alții, deschizând o afacere