Antena Meniu Search
x

Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău

Alegerea jucăriilor potrivite pentru copilul tău nu este o sarcină deloc grea dacă ești atent la mai mulți factori. Astfel, jucăriile sau jocurile trebuie să fie, în primul rând, sigure pentru copilul tău pentru ca acesta să nu se rănească în vreun fel utilizându-le.

- pixabay.com

Alegerea jucăriilor potrivite pentru copilul tău nu este o sarcină deloc grea dacă ești atent la mai mulți factori. Astfel, jucăriile sau jocurile trebuie să fie, în primul rând, sigure pentru copilul tău pentru ca acesta să nu se rănească în vreun fel utilizându-le. Trebuie, de asemenea, să fie adecvate vârstei. Degeaba vrei tu să îi cumperi copilului jocuri magnetice sau jucării magnetice, dacă el nu este la vârsta la care să le poată percepe așa cum trebuie. În același timp, trebuie să fie educative, pentru ca micuțul tău să-și poată dezvolta abilitățile cognitive și mai trebuie să fie și creative, pentru a-l stimula.

Așadar, o sarcină destul de grea, dar, cu puțină atenție și cu un buget nu tocmai puțin din păcate, poți alege jucăriile potrivite, deopotrivă educative și creative, pentru copilul tău.

Cumpără jucării adecvate vârstei copilului tău

Este primul lucru pe care ți-l va spune orice părinte sau specialist. Vârsta este cea mai importantă când vine vorba de ales jucării. Nu poți să cumperi un puzzle magnetic unui copil de un an sau un elicopter de jucărie dacă micuțul tău are doar trei ani.

Pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani, joaca implică de fapt mai mult efort fizic de cât distracția propriu-zisă. Dacă vrei să îl scoți afară pe vremea aceasta frumoasă, alege mingi, jucării pe care copilul să se poată urca. Pentru interior, sunt recomandate piesele de puzzle-uri mari, poate chiar jocuri magnetice sau cadouri cu magneți, pentru că atsfel de jucării îl ajută pe cel mic să își consume excesul de energie pe care îl are și să îți dezvolte mușchii.

Dacă micuțul tău se încadează în categoria 3 și 5 ani, trebuie să ții cont că, la această vârstă, copiii sunt fascinați de cum funcționează toate lucrurile în general. Poți alege case și mobilă de jucărie, de exemplu, pentru a-l inspira pe cel mic să se joace și să imite adulții în încercarea de a-i dezvolta abilitățile sociale, sau seturi de construcții, plastilină, cărți de colorat care să încurajeze creativitatea, jucării magnetice pentru a-i obișnui să gândească singuri cum trebuie asamblate lucrurile sau un puzzle magnetic.

Pentru cei cu vârste între 5 și 9 ani, e important să încerci să le dezvolți abilitatea de a împărți cu ceilalți jucăriile, fiind cunoscut că micuții sunt, de regulă, foarte posesivi cu propriile jucării. Totodată, alege jucării sportive, care ar putea să îi ajute să rezolve probleme de matematică simplă, cărți cu povești, dar și jocuri electronice, pentru că acestea din urmă îi ajută pe cei mici să își dezvolte capacitățile de învățare și rezolvare de probleme.

Alege jucării sigure

Indiferent de vârsta pe care o are copilul tău, alege-i o jucărie sau un joc care să nu îi pună în pericol sănătatea. Trebuie să fii atent ca jucăriile să nu aibă flori sau alte astfel de materiale cu ajutorul cărora cel mic să răneească sau să se poată strangula și sufoca. Jucăriile nu trebuie să aibă nici colțuri ascuțite sau tăioase.

Caută jucării care să se potrivească intereselor copilului tău

Oricât ai fi de preocupat de siguranța copilului tău, dacă îi vei cumpăra o jucărie cu care nu se amuză, acea jucărie va fi în van. Jucăria este pentru joacă. De aceea, trebuie să găsești jucării sau jocuri amuzante pentru copilul tău, dar să ții cont și de interesele lui. Dacă îi plac jucăriile cu personaje populare , supereroi, caută astfel de produse. Dar orice interese ar avea copilul tău, alege jucării sau jocuri care să îl provoace, care să îi provoace aptitudinile, imaginația și capacitatea de a descoperi lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău