Antena Meniu Search
x

Video Cum se duc banii românilor: pe facturi dau 900 de lei, pentru educaţie le mai rămân doar 7 lei. Alcoolul şi ţigările, printre priorităţi

Românii muncesc pentru mâncare şi facturi. În schimb, pentru educaţie îşi permit să dea doar 7 lei lunar. Este realitatea tristă, confirmată chiar de statistica oficială. Cheltuielile au urcat cu aproape 19% în trimestrul trei al anului trecut comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 11.01.2023, 20:48

Vezi și

Cheltuielile totale ale unei familii au crescut semnificativ în intervalul iulie – septembrie 2022, din cauza traiului tot mai scump. 5.800 de lei lunar. Atât a scos din portofel o gospodărie. În urmă cu un an, cheltuielile medii erau 4.900 de lei, o majorare, aşadar, de aproximativ 900 de lei. 

Cât au cheltuit românii

Românii au dat cel mai mult pe mâncare, cam 2.000 de lei, dar şi pe facturi - peste 900 de lei. Atenţie, datele se referă la o perioadă în care încă nu veniseră facturile mari la curent şi gaze, iar inflația medie era în jur de 15 %. Pentru comparaţie, acum e aproape de 17%. 

Locul al treilea în ponderea cheltuielilor este ocupat de alcool şi ţigări - 400 de lei. Abia după ce plătesc transportul, dar şi cele necesare pentru întreţinerea locuinţei, românii se gândesc şi la educaţie sau la sănătate. Însă alocă sume derizorii. Educaţiei îi revin doar 7 lei din totalul cheltuielilor. Pentru ieşirile la restaurant, românii au dat ceva mai mulţi bani - în jur de 40 de lei, iar pentru sănătate au alocat 118 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cum se duc banii românilor: pe facturi dau 900 de lei, pentru educaţie le mai rămân doar 7 lei. Alcoolul şi ţigările, printre priorităţi