Antena Meniu Search
x

Video Cum vei putea verifica dacă angajatorul ţi-a plătit contribuţiile sau ce vechime ai în muncă

Oricine va putea sa verifice personal dacă angajatorii au plătit contribuţiile sau ce vechime are. A trecut de Parlament un proiect care prevede ca accesul la registrul general de evidenţă a salariaţilor, aşa-numitul REVISAL, să nu mai fie doar pentru companii sau stat, ci pentru orice om. 

de Larisa Bernaschi

la 20.04.2022, 19:54

Vezi și

În acest moment, orice angajat din România care doreşte să obţină adeverinţa de vechime trebuie să facă o solicitare scrisă fie către angajator, fie către stat (Inspectoratul Teritorial de Muncă - ITM). Apoi, primeşte documentul în maximum 15 zile. Un prim pas spre debirocratizare a fost făcut miercuri, în Parlament, unde a fost adoptat proiectul de lege care prevede ca toţi angajaţii din ţară să aibă acces la REVISAL. 

Acces la REVISAL. Cum poate fi verificată plata contribuţiilor

Însă este cale lungă până ce vom putea avea acces, cu toţii la această platformă. Asta pentru că imediat ce legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis urmează ca în maximum 60 de zile Guvernul să facă acea platformă, unde vom putea crea un cont şi să vedem, astfel, dacă ne-au fost plătite contribuţiile sau ce vechime în muncă avem.

Angajaţii vor putea descărca adeverinţa de vechime

În plus, vom putea descărca şi printa singuri adeverinţa de vechime, pe care o vom putea trimite mai departe, acolo unde este necesar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cum vei putea verifica dacă angajatorul ţi-a plătit contribuţiile sau ce vechime ai în muncă