Curățenia de toamnă din şifonier, făcută de profesionişti. Cât costă sfaturile unui personal shopper

Publicat: 28.08.2018, 19:32.
Actualizat: 28.08.2018, 23:26

Un şifoner plin de haine scumpe nu e o soluţie pentru femeile care vor să arate bine cu orice ocazie. Specialiştii spun că nu contează cât cumperi şi câţi bani dai, ci, dacă ţinuta ţi se potriveşte.

Un şifoner plin de haine scumpe nu e o soluţie pentru femeile care vor să arate bine cu orice ocazie. Specialiştii spun că nu contează cât cumperi şi câţi bani dai, ci, dacă ţinuta ţi se potriveşte. Cum multe femei ştiu doar ce le place în vitrină, nu şi ce le reprezintă, meseria de personal shopper devine tot mai căutată.

Cu un şifonier plin, Alina primeşte sfaturi preţioase. Îşi aleage haine scumpe, dar nu ştie ce o reprezintă.

DANA TACEA, persona shopper: Sunt extrem de multe schimbări de făcut, garderoba ei foarte mare pe zona de weekend şi deloc pe zona de job, ea este plictisită din punct de vedere vestimentar de luni până joi pentru că efectiv nu are ce să-şi ia pe ea.

Dana e personal shopper. I-a fost suficientă o oră ca să îi facă Alinei o listă de haine potrivite şi pentru serviciu. Ca dermopigmentist, tânăra trebuie să simtă cât mai confortabil atunci când lucrează. Cu un buget de minimum 1500 de lei, îşi va cumpăra două rochii în culori neutre, trei fuste, trei perechi de pantaloni, dar şi bluze în culori neutre. Din apartamentul Alinei, plecăm spre Marta. Ea lucrează ca inginer şi a avut prima întâlnire cu Dana în urmă cu un an.

MARTA, clientă: Cred că toate femeile la un moment dat simt că au nevoie de schimbarea asta, iar pentru mine venise acel moment. Voiam să mă schimb, dar nu ştiam cum.

DANA TACEA, persona shopper: Stilul Martei era fix ăsta, cămăşi, variaţiuni pe aceeaşi temă cu jeanşi de genul acesta. Acum poartă rochii tip cămaşă, cu încălţăminte sport, îmi place foarte mult că a ajuns într-o zănî foarte feminină, poartă fuste.

Psihoterapeuţii spun că fiecare ţinută spune ceva despre personalitatea, dar şi despre starea noastră de spirit.

DORIN STAMATE, psihoterapeut: Dacă locul nostru de muncă este într-un loc în care lucrează mai mulţi bărbaţi, evident că tindem să preluăm, să ne adaptăm la mediu, să nu ieşim în evidenţă, considerându-ne vulnerabile. Dacă suntem educatoare, putem să ne îmbrăcăm cumva mai copilăreşte pentru că tindem să ne adaptăm al mediu.

Un personal shopper percepe o taxă de până la 50 de euro pe oră, dar îşi ajută clientele să economisească bani investind inteligent în garderobă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.