Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 1 august 2024. Francul elveţian atinge un nivel record al ultimelor luni, după ce câştigă mai mult de 5 bani în raport cu leul românesc 

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 1 august 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv, din nou, în raport cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 13:15

Leul românesc pierde teren masiv în raport cu francul elveţian Leul românesc pierde teren masiv în raport cu francul elveţian - Profimedia

Concret, francul elveţian a câştigat mai mult de cinci bani în raport cu leul românesc şi a ajuns să fie cotat la 5,2653 lei româneşti, cel mai ridicat nivel înregistrat din 12 februarie 2024 şi până în prezent.

De altfel, leul românesc a prins o zi slabă, pierzând aproape doi bani în raport cu dolarul american, cotat la 4,6145 lei româneşti, şi pierzând teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9760 lei româneşti.

Leul românesc a câştigat teren doar în raport cu lira sterlină, aproape un ban, lira sterlină ajungând să fie cotată la 5,8891 lei româneşti.

Articolul continuă după reclamă

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu peste trei lei, astfel că gramul de aur a depăşit, din nou, pragul psihologic de 360 de lei, fiind cotat la 360,7644 lei, cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimele două săptămâni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri economice » Curs BNR 1 august 2024. Francul elveţian atinge un nivel record al ultimelor luni, după ce câştigă mai mult de 5 bani în raport cu leul românesc